Uroš Zorman bo svoje varovance zbral 22. junija. Foto: Reuters
Uroš Zorman bo svoje varovance zbral 22. junija. Foto: Reuters

Tako na moškem kot ženskem seznamu večjih presenečenj ni. Adžićeve varovanke se bodo ob svojem krstnem nastopu na olimpijskih igrah najprej pomerile proti Danski (25. 7.), nato pa v skupinskem delu sledijo še dvoboji proti Južni Koreji (28. 7.), Nemčiji (30. 7.), Norveški (1. 8.) in Švedski (3. 8.).

"Najpomembneje je, da so igralke zdrave. To je zasedba, ki je opravila celoten cikel do olimpijskih iger. Prepričan sem, da so vse igralke od uvrstitve na olimpijske igre v polnem pogonu zanje. Imamo zelo zahtevno skupino, zato moramo biti v določenih stvareh bolj konkurenčni kot doslej. Imamo prostor za napredek, smo samozavestni in verjamem v uspešen prvi slovenski nastop na OI," je dejal Adžić.

Ženske bodo priprave začele 1. julija na Rogli, že prej pa bodo reprezentantke v Ljubljani skupaj delale po individualnem programu. Na Rogli bodo 9. julija odigrale pripravljalno tekmo za zaprtimi vrati proti Madžarski, 13. julija pa bodo še enkrat tekmice Madžarke, tokrat v Györu. Zadnja tekma pred OI bo 17. julija proti Braziliji na Kodeljevem.

Dokončno prečrtal Domna Makuca

Moška reprezentanca se bo zbrala 22. junija v Kranjski Gori, kjer bo opravila tudi večji del priprav. Prva pripravljalna tekma jo čaka 8. julija proti Egiptu v Celju, nato pa 13. julija še proti Madžarski v Györu. Po nadaljevanju priprav 22. julija sledi odhod na prizorišče OI, kjer bodo Zormanovi varovanci dan kasneje igrali še za javnost verjetno zaprto pripravljalno tekmo proti Franciji.

Na seznamu ni organizatorja igre Barcelone Domna Makuca (križna vez), tudi številni drugi imajo težave. "Domen še ni pripravljen. Ne bi bilo pošteno do njega, da se zdaj nanj pritiska. Dean Bombač in Miha Zarabec sta na bolniškem dopustu. Kaže na to, da bi lahko bila pripravljena do priprav. Zarabec ima pregled pri specialistu za ramena, Klemen Ferlin ima težave z ahilovo tetivo, Gašper Marguč do danes še ni stopil na igrišče, Nik Henigman pa je še v procesu okrevanja in naj bi bil do začetka priprav 100-odstoten, in tako dalje ..." je o poškodbah dejal Zorman.

Slovenci bodo prvo tekmo na OI odigrali proti Španiji (27. 7.), nato pa Zormanove varovance čakajo še obračuni s Hrvati (29. 7.), Švedi (31. 7.), Japonci (2. 8.) in Nemci (4. 8.).

Selektor Zorman ima veliko skrbi zaradi številnih poškodb

Seznam moške reprezentance za OI

Vratarji: Klemen Ferlin (Erlangen), Urh Kastelic (Lemgo), Urban Lesjak (Eurofarm Pelister);
Zunanji igralci: Dean Bombač (Pick Szeged), Nejc Cehte (Eurofarm Pelister), Jure Dolenec (Limoges), Nik Henigman (Saint-Raphael), Mitja Janc (Celje Pivovarna Laško), Borut Mačkovšek (Pick Szeged), Tilen Strmljan (Hannover), Aleks Vlah (Aalborg), Miha Zarabec (Wisla Plock), Tadej Kljun (Balatonfüredi);
Krila: Blaž Janc (Barcelona), Gašper Marguč (Veszprem), Staš Slatinek Jovičić (Trimo Trebnje), Tilen Kodrin (Gummersbach), Domen Novak (Wetzlar);
Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Flensburg), Matej Gaber (Pick Szeged), Kristjan Horžen (Gummersbach);


Seznam ženske reprezentance za OI

Vratarke: Dijana Đajić (Krim Mercator), Amra Pandžić (Baia Mare), Maja Vojnovič (Krim Mercator);
Zunanje igralke: Ana Abina, Nena Černigoj (obe Mlinotest Ajdovščina), Ana Gros (Györ), Ema Hrvatin (Sachsen Zwickau), Barbara Lazović, Nina Spreitzer, Tjaša Stanko (vse Krim Mercator), Erin Novak (Kezilabda Kisvarda), Elizabeth Omoregie (Bukarešta);
Krila: Ema Abina, Tamara Mavsar, Alja Varagič (vse Krim Mercator), Ema Markovič (Z'dežele), Maja Svetik (Trofaiach);
Krožne napadalke: Manca Jurič, Valentina Tina Klemenčič (obe Krim Mercator), Nataša Ljepoja (Ramnicu Valcea).

Ženski selektor Adžić ima manj skrbi od Zormana