Eden od najbolj izpostavljenih dogodkov 1. kroga Lige prvakov se je zgodil v Valencii, kjer je Felix Brych izključil Cristiana Ronalda. Foto: Reuters
Eden od najbolj izpostavljenih dogodkov 1. kroga Lige prvakov se je zgodil v Valencii, kjer je Felix Brych izključil Cristiana Ronalda. Foto: Reuters

Na portalu Športni SOS smo tokrat pod drobnogled vzeli uvodni krog nogometne Lige prvakov. Še vedno ste vabljeni k postavljanju vprašanj. Prihodnji teden bo na sporedu svetovno prvenstvo v kolesarstvu, zato bomo odgovarjali na vprašanja iz tega športa.

Vprašanja o športu, športni zgodovini in statistiki lahko pošljete po elektronski pošti ali Twitterju.


1.225. Cristiano Ronaldo je v Ligi prvakov prvič prejel rdeči karton. Kdo ima v tem tekmovanju največ rdečih kartonov?

Marko Traven

S tem neslavnim rekordom se ponašata Nizozemec Edgar Davids in Šved Zlatan Ibrahimović, oba sta v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju štirikrat videle rdeče. Davids je v povprečju prejel en rdeči karton na 550 minut, Ibrahimović pa enega na 660 minut.

Srede ni zaznamoval le Ronaldo, ampak tudi njegov nekdanji soigralec Sergio Ramos, ki je prejel 36. rumeni karton v tem tekmovanju, s čimer je prehitel prej (so)vodilnega Angleža Paula Scholesa.

1.226. Kako pogosto poseže Felix Brych po kartonih?
Marko Traven

Nemec Felix Brych je sodnik, ki je v Ligi prvakov pokazal največ kartonov, na 49 tekmah je pokazal 201 rumen karton, še 12 drugih rumenih kartonov (ki so sledili v izključitev) ter še štiri neposredne rdeče kartone, zadnjega od teh je v sredo poslal prav Ronaldu.

Brych je tudi tisti sodnik, ki je v tem tekmovanju največkrat dosodil enajstmetrovko, in sicer 23. Na tekmi Valencia - Juventus je kar trikrat pokazal na belo točko.