Slovenska nogometna reprezentanca se je veselila 70. zmage na uradnih tekmah. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Slovenska nogometna reprezentanca se je veselila 70. zmage na uradnih tekmah. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Valter Birsa odločil srečanje v Celju

Varovanci Srečka Katanca so v letu 2013 premagali Turčijo, Islandijo, Albanijo, Ciper, Norveško in Kanado in s tem izenačili izkupiček iz let 1999 in 2010. Letos so sicer odigrali deset tekem, leta 1999 so na zelenico stopili 12-krat, leta 2010 pa 11-krat.


November mesec za dodatne kvalifikacije

Zanimivo je, da je to šele četrta slovenska zmaga v novembru. Vse prejšnje tri spadajo v sklop najpomembnejših zmag v reprezentančni zgodovini - vse so bile namreč dosežene v dodatnih kvalifikacijah za velika tekmovanja (proti Ukrajini, Romuniji in Rusiji).

Za Slovenijo igralo 157 nogometašev
Prvič sta dres z državnim grbom oblekla Gregor Balažic in Miral Samardžić, s tem se je število nogometašev na uradnih tekmah povišalo na 157. Na vrhu lestvice nastopov še vedno ostaja Zlatko Zahović (80), kmalu pa ga utegne prehiteti Boštjan Cesar (73).

Jubilejna 70. zmaga
Kanada je postala 65. reprezentanca, s katero je Slovenija zaigrala na uradnih tekmah. Slovenija ima v svoji statistiki 195 tekem, v torek pa se je veselila 70. zmage.

Po šestih letih spet v Celju
Slovenska nogometna reprezentanca se je po skoraj šestih letih spet vrnila v Celje. Nazadnje je tam igrala 21. novembra 2007, ko je izgubila proti Bolgariji (2:0),

Valter Birsa odločil srečanje v Celju