Jelar je 14-krat v sezoni osvojil točke, v prvi deseterici je bil petkrat, njegova najslabša uvrstitev na letalnicah pa je 4. mesto. Foto: Reuters
Jelar je 14-krat v sezoni osvojil točke, v prvi deseterici je bil petkrat, njegova najslabša uvrstitev na letalnicah pa je 4. mesto. Foto: Reuters

Na portalu Športni SOS ta konec tedna odgovarjamo na vaša vprašanja okrog Planice. Še vedno ste vabljeni k postavljanju vprašanj (ne glede na šport).

Vabljeni k sodelovanju

Vprašanja o športu, športni zgodovini in statistiki lahko pošljete po elektronski pošti ali Twitterju.

Športni SOS deluje tudi v avdioobliki ‒ naročite se na podkast SOS-odmev!

1912. Žigi Jelarju dobro kaže za osvojitev globusa v poletih, čeprav letos v svetovnem pokalu ni prav blestel. Če bi globus osvojil, ali bi bil najnižje "postavljeni" skupni zmagovalec poletov glede na osvojene točke v celotni sezoni?
Irena Ban

Sorodna novica Zgodovina: Slovenija izenačila četverno avstrijsko slavje

Žiga Jelar pred nedeljsko tekmo v svetovnem pokalu zaseda skupno 20. mesto, po zanj idealnemu razpletu pa se lahko povzpne do največ 16. mesta.

Če bi mu uspelo osvojiti mali globus za zmago v poletih, bi tako zagotovo izboljšal dosežek Roberta Kranjca, ki je v sezoni 2009/2010 osvojil prvega od dveh globusov, takrat pa je svetovni pokal končal na skupnem 10. mestu. V spodnji tabeli so vsi dobitniki globusa za polete, ki skupnega seštevka niso končali na prvem ali drugem mestu.

SkakalecLetoSvetovni pokal
Robert Kranjec201010
Gregor Schlierenzauer20119
Robert Kranjec20129
Andreas Stjernen20188
Sven Hannwald19986
Karl Geiger20216
Jaroslav Sakala19944
Sven Hannawald20004