Marcel Hirscher je v Garmischu povsem potolkel konkurenco. Foto: Reuters
Marcel Hirscher je v Garmischu povsem potolkel konkurenco. Foto: Reuters
Visoka prednost Hirscherja na veleslalomu
Mazejeva zaostala le za Fenningerjevo
Košir osvojil veliki kristalni globus!

Na portalu Športni SOS tudi ta teden izpostavljamo nekaj športnih dogodkov tedna. Vabljeni, da to tudi storite sami v komentarjih pod tem izborom.

Teden 17 (od 23. februarja do 1. marca)

10. Kitajska prioriteta - nogomet
Bo Kitajska kdaj postala nogometna velesila? Želi si že tako. V novem svežnju predlaganih reform se je znašla tudi želja po napredku v kralju športa. Med drugim želijo organizirati svetovno prvenstvo in ga nekoč tudi osvojiti.
9. Garnett kupil tisoč kart
Košarkar Kevin Garnett se po nedavni menjavi vrnil v matično Minnesoto, kjer je razveselil navijače s tem, da jim je podaril brezplačne vstopnice.
8. Nihanja hokejistov Los Angelesa
Aktualni prvaki Lige NHL so letos ustvarili že precej nizov. Po seriji osmih zaporednih zmag so se že prebili med ekipe, ki bi se uvrstile v končnico, a po seriji novih treh porazov, so spet izven izbranih ekip.
7. Martina Ratej izid sezone
Najboljša slovenska atletinja zadnjih let Martina Ratej je kot običajno spet izjemno začela sezono. Na Ptuju je kopje poletelo 65,75 metra daleč, kar je izid sezone. V prejšnjih sezonah ji nato nikoli ni uspelo dobre forme pretopiti v medaljo na največjih tekmovanjih.
6. Koleno Derricka Rosa
Derrick Rose velja za izjemno nadarjenega košarkarja, ki pa se zadnje štiri sezone bori s številnimi poškodbami. Branilca Chicaga je spet izdalo koleno, zaradi česar bo manjkal kar nekaj časa.

5. Roger Federer 20. ugnal Đokovića
Najuspešnejši teniški igralec Roger Federer je v finalu Dubaja v dveh nizih premagal Novaka Đokovića in postal sploh prvi igralec, ki je na seriji ATP Srba premagal 20-krat. Federer v zmagah zdaj vodi 20:17.

4. Štiri zlate medalje Pettra Northuga
Petter Northug je po slabem Sočiju, kjer je ostal celo brez ene olimpijske medalje, spet zablestel, saj je v Falunu osvojil kar štiri zlate medalje. Zbirko zlatih medalj na SP-jih je tako povišal že na 13.
3. Marcel Hirscher zmagal z več kot 3 sekundami
Dobitnik treh velikih kristalnih globusov Marcel Hirscher je v Garmischu zablestel v polnem sijaju, saj je vse zasledovalce premagal kar za 3,28 sekunde, kar je v tej eri redko viden dogodek. Rekordna zmaga v svetovnem pokalu sicer znaša 4,06 sekunde, kar je uspelo Ingemarju Stenmarku v Jasni 1979.
2. Peter Prevc ostal brez medalje
Najboljši slovenski skakalec Peter Prevc je svoje navijače razvadil s številnimi uspehi, na zadnjih treh velikih tekmovanjih je tako vselej osvojil medaljo in jih ima kar pet. Četrto mesto, ki je vrhunski izid, tako morda izveni celo kot neuspeh. Do konca sezone ima še en velik cilj - boj za veliki kristalni globus.

1. Veliki kristalni globu Žana Koširja
To - veliki kristalni globus - pa je uspeh Žanu Koširju, ki je v Asahikavi na Japonskem dobil dve tekmi in osvojil dva globusa. Ostane mu le še boj za slalomski globus.

Visoka prednost Hirscherja na veleslalomu
Mazejeva zaostala le za Fenningerjevo
Košir osvojil veliki kristalni globus!