Svetovno prvenstvo v rokometu je v Slovenijo zelo odmevalo. Foto: Reuters
Svetovno prvenstvo v rokometu je v Slovenijo zelo odmevalo. Foto: Reuters
Košir tretjič zapored na stopničkah na Rogli
V Willingenu zaigrala Zdravljica
Rusko zmagoslavje pod žarometi v Schladmingu

defincija zimske klasike - to je le nekaj poudarkov športnega tedna, ki se je ravno končal.

Na portalu Športni SOS tudi tokrat objavljamo izbor nekaterih pomembnejših športnih dogodkov tedna, ki se je ravno končal. Vabljeni, da svoje predloge zapišete kot komentar pod izborom.

Teden 14 (od 26. januarja do 1. februarja)

10. Tiger Woods padel v brezno
Nekoč najboljši golfist na svetu Tiger Woods je v vse večji krizi. Na turnirju v Phoenixu je šele 12. v karieri zgrešil cut, ki bi ga peljal v drugi del turnirja. V drugem krogu pa je potreboval kar 82 udarcev oziroma 11 nad parom igrišča, kar je njegov najslabši dosežek v karieri. Na jakostni lestvici je padel na 47. mesto.

9. Evropsko prvenstvo v futsalu v Sloveniji
Slovenija bo leta 2018 gostila evropsko prvenstvo v futsalu.

8. Je klasika ena ali jih je več?
Hokejisti Olimpije so pred tedni presenetili z napovedjo, da bodo pripravili več zimskih klasik - se pravi tekem na prostem. Kako smiselno je imeti več klasik? Svoje je dodala narava, ki je poskrbela, da je skupaj odpadlo kar nekaj tekem, zadnja v petek, ko je v Ljubljani gostoval Salzburg.

7. Žreb na afriškem pokalu
Na afriškem prvenstvu sta v skupini D Gvineja in Mali dosegla povsem enak izkupiček točk in razlike v zadetkih, zato je o reprezentanci, ki je napredovala v četrtfinale, odločal žreb.

6. Horošilov dobil slalom v Schladmingu
Aleksander Horošilov je v Schladmingu dobil slalom za svetovni pokal in s tem postal prvi Rus po 33 letih, ki je zmagal na tekmi za svetovni pokal.

5. Novak Đoković petič kralj Melbourna
Prvi igralec sveta Novak Đoković je v Melbournu še petič dobil uvodni grand slam v sezoni. Je morda prišel celo trenutek za koledarski grand slam?

4. Slaba volja Andyja Murrayja
Andy Murray, ki je v finalu od zadnjih 13 iger dobil le eno, je skoraj užaljeno sprejel poraz in se izgovoril na Đokovićevo domnevno poškodbo. Tenis se igra na več ravneh - tako na fizični kot psihični. Zmagovalec grand slama mora biti vrhunski na obeh. V nedeljo Murray na psihični ravni ni bil zmagovalec.

3. Srebro rokometašev Katarja
Bolj kot "afera kavčarjev" ali novo zlato Francije je svetovno prvenstvo v Katarju zaznamovalo srebro domače reprezentance. Ni težava v Katarju in njihovem finančnem potencialu. Težava je v rokometnih pravilih, ki to dovoljujejo.

2. Žan Košir spet na odru za zmagovalce
Slovenski deskar na snegu Žan Košir je upravičil status najboljšega deskarja na snegu, saj se je tudi na Rogli prebil na zmagovalni oder.

1. Slovenski skakalci sedmič na najvišji stopnički
Peter Prevc z odličnimi nastopi v drugem delu sezone napoveduje naskok na veliki kristalni globus, slovenska reprezentanca pa se je v Willingenu veselila sedme ekipne zmage.

Košir tretjič zapored na stopničkah na Rogli
V Willingenu zaigrala Zdravljica
Rusko zmagoslavje pod žarometi v Schladmingu