Srečko Katanec drugič vodi slovensko nogometno reprezentanco. Foto: BoBo
Srečko Katanec drugič vodi slovensko nogometno reprezentanco. Foto: BoBo
Novinarska konferenca Katanca ob koncu leta
Tina Maze z izjemnim finalom do 26. zmage
Vijoličasti lahko ponosni na svoje dosežke
Maribor končal evropsko sezono

trije odmevni dogodki prihajajo iz slovenskega nogometa.

Na portalu Športni SOS spet izpostavljamo nekatere zanimive zgodbe iz sveta športa. Svoje lahko zapišete v komentarjih pod izborom.

Teden 9 (od 8. do 14. decembra)

10. Kobe Bryant tretji na lestvici strelcev
Petkratni prvak Lige NBA Kobe Bryant je na lestvici strelcev na tretjem mestu prehitel Michaela Jordana (32.292). Pred Črno mambo sta le še Kareem Abdul Jabbar (38.387) in Karl Malone (36.928). Zanimivo - najboljša trojica je vsaj del kariere igrala za Jezernike.

9. Se bo le zgodil "dvoboj stoletja"?
Zadnje desetletje poslušamo zgodbo, kako bi se morala vendarle srečati dva odlična boksarja velterske kategorije Floyd Mayweather in Manny Pacquiao. Američan je vendarle vrgel trnek, dvoboj naj bi se zgodil v začetku maja. A po številnih letih predolge predigre se zdi, da sta boksarja zamudila trenutek, ko bi se lahko spopadla na vrhuncu svojih moči.

8. Liverpoolove delnice padajo, Unitedove rastejo
Za nogometaši Liverpoola je slab teden, saj so ostali brez boja v zaključnih bojih Lige prvakov, v prvenstvu pa so izgubili največji otoški derbi, United je bil boljši s 3:0. Redsi tako slabo državnega prvenstva niso začeli od sezone 1964/1965. Na drugi strani so rdeči vragi po slabem začetku zmagali šestič zapored.

7. Jakov Fak tretji biatlonec sveta
Najboljši biatlonec v zgodovini Slovenije je odlično začel novo sezono. Prejšnji konec tedna je v Hochfilznu osvojil peto in tretje mesto. V skupnem seštevku je zdaj tretji, kar je lepo povabilo za ogled tekem ta teden na Pokljuki.
6. Tina Maze najboljša smučarka sveta
Še bolje gre Tini Maze, ki je odlično formo prenesla iz Severne Amerike v Evropo. V Areju je namreč po izjemnem nastopu na drugi progi dobila veleslalom, naslednji dan pa je bila druga na slalomu. Po devetih tekmah je zbrala kar 560 točk, to je le 17 točk manj od rekordne sezone 2012/2013.

5. Odmevni dokumentarec ARD-ja
Nemška televizija ARD je objavila dokumentarec, v katerem je obtožila ruske športne oblasti sistematične zlorabe dopinga. Rusi so seveda zgodbo hitro zanikali.

4. Znani športniki leta
Društvo športnih novinarjev Slovenije je za športnike leta razglasilo Petra Prevca, Tino Maze in hokejsko reprezentanco. Prvič v zgodovini podeljevanja nagrad so tako vsi zmagovalci leta poprej ubranili ta naslov.
3. Rastoder postal alfa in omega Olimpije
Poslovnež Izet Rastoder je bil za štiri leta izvoljen za predsednika nogometnega kluba Olimpije. Na redni skupščini je bil sprejet nov statut, ki vse vzvode moči daje v roke Rastoderja.
2. Maribor končal evropsko sezono
Nogometaši Maribora so končali nastopanje v Evropi s porazom proti Schalkeju (0:1). Čeprav so v primerjavi s krstno sezono 1999/2000 ostali brez zmage, so proti vsakemu tekmecu osvojili po eno točko in logično nadgradili zadnje tri sezone, ko so igrali v Evropski ligi.

1. Srečko Katanec in mediji
Selektor slovenske nogometne reprezentance je na novinarski konferenci potegnil črto pod letom 2014. V izjemno čustvenem govoru je nemalo besed namenil novinarjem (video celotne konference).

Novinarska konferenca Katanca ob koncu leta
Tina Maze z izjemnim finalom do 26. zmage
Vijoličasti lahko ponosni na svoje dosežke
Maribor končal evropsko sezono