Jonah Lomu je bil prvi svetovni zvezdnik ragbija. Foto: Reuters
Jonah Lomu je bil prvi svetovni zvezdnik ragbija. Foto: Reuters
Zaključek tekme smučarjev skakalcev v Klingenthalu
Slovenski skakalci v Klingenthalu le za Nemci
Šporar v 92. minuti Olimpiji priboril remi

Tudi ta teden na portalu Športni SOS prinašamo nekaj utrinkov preteklega tedna. Vabljeni, da v komentarjih pod tem izborom zapišete svoje izstopajoče dogodke.

Teden 40 (od 16. do 22. novembra)

10. Slovo legende ragbija
Pregled začenjamo s kar tremi novicami o smrti ... Prejšnji teden je umrl Jonah Lomu, sloviti ragbist z Nove Zelandije. Bil je prvi svetovni zvezdnik tega atraktivnega športa. Hrust, od katerega so se igralci odbijali, kot bi se bili zaletavali v steno.

9. Še eno prezgodnje smučarsko slovo
V prometni nesreči je ugasnilo življenje Draga Grubelnika, ki je bil del zlate generacije alpskih smučarjev, ki so tako množično osvajali točke za svetovni pokal.

8. Umrl Zoran Ubavić
Po hudi bolezni se je končalo tudi življenje nogometaša Zorana Ubavića, ki je blestel v dresu Olimpije. V prvi sezoni državnega prvenstva je dal 29 golov, ta rekord za elitno slovensko ligo še vedno velja.

7. Nov format tekme vseh zvezd
Tekma vseh zvezd v hokejski Ligi NHL je že pred leti izgubila svoj čar. Vodilni možje zdaj skušajo poiskati novo različico. Po tej bodo sodelovale po štiri ekipe, tekme bodo trajale po 20 minut, na ledu pa bodo drsali po trije hokejisti.

6. El clasico
Nogometni derbi med Barcelono in Realom je pogosto v središču pozornosti, tudi tokrat ni bilo precej drugače, le da je bilo razmerje moči povsem na strani Barcelone (0:4). Real z Rafaelom Benitezom?

5. Peti naslov za Đokovića
Novak Đoković je še petič dobil finalni turnir sezone in s tem kronal eno najboljših sezon v zgodovini.

4. Prevčev 2 x 2 (x 2)
Peter Prevc je sezono začel tam, kjer jo je končal - na drugem mestu. V Planici je na zadnji tekmi osvojil dve drugi mesti (na zadnji tekmi in v skupnem seštevku), v vrhunski formi pa jo je začel v Klingenthalu, kjer je bil na drugi stopnički najprej na ekipni, nato še na posamični tekmi. Izjemen debi je uspel tudi njegovemu bratu, ki je bil osmi (če smo že pri dvojkah, je to 23).

3. Kakovost je doma tudi v #plts
Tudi Slovenija ima "el clasico". Končno je prišlo do obračuna med Olimpijo in Mariborom (2:2), ki je sploh v prvem postregel s kakovostjo. Nadaljevanje je bilo tudi zaradi številnih prekinitev bolj raztrgano, a splošna ocena je odlična.

2. Ni šlo
Slovenska nogometna reprezentanca je ostala brez vstopnice za evropsko prvenstvo, saj je na povratni tekmi proti Ukrajini igrala 1:1.

1. Prihodnost je svetla
Morda tej generaciji nogometašev ni uspelo, a prihodnost je svetla, kar so potrdili mladi nogometaši, ki so ugnali Srbijo (2:0). Srbijo, ki je aktualni prvak do 20 let.

Zaključek tekme smučarjev skakalcev v Klingenthalu
Slovenski skakalci v Klingenthalu le za Nemci
Šporar v 92. minuti Olimpiji priboril remi