Prešerno veselje slovenskih nogometašev ni trajalo prav dolgo. Foto: Reuters
Prešerno veselje slovenskih nogometašev ni trajalo prav dolgo. Foto: Reuters
Slovenci za prvo zmago odpravili Gruzijce
Slovenci sklonjenih glav zapustili Basel
Razdraženi Katanec: "Kaj ni teklo? Vi tudi sprašujete ..."
Rajko Hrvat na poseben način do uspeha kariere
Boštjan Nachbar o košarki, Čadu in vesolju

Prvi zdrs se je zgodil v slačilnici teniškega kompleksa v New Yorku, kjer je bila slabe volje Eugenie Bouchard. Drugi zdrs se je pripetil v Baslu, trajal je slabih 15 minut (oziroma natančno 818 sekund), zaradi katerega je žalovalo 2 milijona ljudi. Imate tudi vi svoj izbor? Zapišete ga v komentarjih pod to novico.

Teden 32 (od 31. avgusta do 6. septembra)

10. Video: Maratonska točka
Bolj dramatično ne bi moglo biti. Odprto prvenstvo Češke v namiznem tenisu. V osmini finala sta se merila Šved Par Gerell in Francoz Mattenet. V odločilnem sedmem nizu je bil izid 10:10. Igralo se je na dve točki razlike, a 21. točke v tem nizu ni hotelo biti konec ... Igralca sta si izmenjala kar 91 udarcev. Šved je niz končno dobil s 17:15.

9. Video: Trik (deloma) uspel
Začela se je študentska sezona ameriškega nogometa. Minnesota je na svojem stadionu izgubila proti TCU-ju s 23:17. Gostitelji so uporabili trik ... z veverico. Ko je gostujoči igralec Jaden Oberkrom udaril po žogi, ga je pri enem od zgrešenih strelov zmedel videoposnetek veverice v ozadju. Gre za znan posnetek, ki je na Youtubu zbral več milijonov ogledov.

8. Michaela Tabb na sodišču
V Bristolu se je začel sodni proces, v katerem najbolj znana ženska sodnica snookerja Michaela Tabb toži krovno zvezo. Ta naj bi 47-letno sodnico spolno diskriminirala in jo šikanirala. Tabbova je postala prva sodnica, ki je sodila finale mednarodnih turnirjev, dvakrat je sodila tudi na finalu svetovnega prvenstva v letih 2009 in 2012. Na mednarodni sceni ne sodi več od marca.

7. Tom Brady bo lahko igral
Saga zadnjih mesecev v Ligi NFL se je razpletla. Podajalec New Englanda Tom Brady je bil kaznovan s prepovedjo igranja na prvih štirih tekmah, ker naj bi bil vpleten v afero s spuščenimi žogami. Zdaj je sodišče to odločitev izničilo, Brady bo tako v četrtek lahko začel novo sezono.

6. Nesreča Bouchardove
Polona Hercog je v 2. krogu turnirja v New Yorku izgubila proti Eugenie Bouchard. 21-letna Kanadčanka je v 3. krogu nato premagala Dominiko Cibulkovo. Po vrnitvi v slačilnice je doživela nesrečo, saj ji je spodrsnilo, poškodba glave pa je bila tako resna, da je morala predati obračune v vseh treh konkurencah.

5. Rajko Hrvat svetovni podprvak
Najboljši slovenski veslač ta hip Rajko Hrvat je v neolimpijski disciplini lahki enojec osvojil naslov svetovnega podprvaka.

4. Nor prestopni dan pri rdečih vragih
Zadnji dan prestopnega roka je bil še posebej pester pri Manchester Unitedu. Rdeči vragi so za ekstremno visoko ceno kupili najstnika Anthonyja Martiala in prodali vratarja Davida De Geo v Real Madrid. No, prestop vratarja je nekaj ur pozneje padel v vodo.

3. Začetek EuroBasketa
Slovenski košarkarji so pričakovano začeli evropsko prvenstvo v košarki - najprej so izgubili proti sogostiteljici Hrvaški, nato zanesljivo premagali Gruzijo.

2. Premešane nogometne karte
H koncu gredo kvalifikacije za evropsko prvenstvo v nogometu 2016. Zdi so, da so nogometne karte res premešane in skoraj vsakdo lahko komu zmeša štrene. Dva izmed bolj presenetljivih izidov sta prav gotovo Turčija - Nizozemska 3:0 in Luksemburg - Makedonija 1:0.

1. Brez besed
0:2 -> 3:2.

Slovenci za prvo zmago odpravili Gruzijce
Slovenci sklonjenih glav zapustili Basel
Razdraženi Katanec: "Kaj ni teklo? Vi tudi sprašujete ..."
Rajko Hrvat na poseben način do uspeha kariere
Boštjan Nachbar o košarki, Čadu in vesolju