Ni dvoma, kdo je zadnje desetletje številka 1 v svetovni atletiki. Foto: Reuters
Ni dvoma, kdo je zadnje desetletje številka 1 v svetovni atletiki. Foto: Reuters
Jurčić: V Maribor sem prišel po naslov prvaka
Finale moške štafete 4 x 100 m
Kevin Kampl se seli k lekarnarjem
Finalna borba Tine Trstenjak

Zadnji avgustovski teden je spet postregel s kopico zanimivih športnih zgodb, ki jih je na tem mestu izbral Športni SOS. Kaj pa se je ujelo na vašem rešetu pozornosti? Vabljeni h komentiranju pod tem izborom.

Teden 31 (od 24. do 30. avgusta)

10. Zlatan = športni Chuck Norris
Lionel Messi in Cristiano Ronaldo sta morda res daleč najtrofejnejša nogometaša, a v prav posebni kategoriji je Zlatan Ibrahimović. Nogometni as, ki blesti tako na zelenicah kot s svojimi številnimi izjavami. Tako kot pri Sebastjanu Cimerotiću mu je precej izjav lažno pripisanih, a to ni preprečilo, da se ne bi na spletu pojavili zapisi neverjetnih Zlatanovih dejstev, ki precej spominjajo na zapise o Chucku Norrisu. Nogometaš PSG-a je pred dnevi nekaj teh zapisov tudi prebral.

9. Čas zaceli vse rane. Pomaga tudi razum.
Šport: košarka. Čas: prejšnje desetletje. Najdominantnejši par je domoval v Kaliforniji, kjer sta Shaquille O'Neal in Kobe Bryant v dresu LA Lakersov skupaj osvojila tri šampionske prstane. Sledil je odmeven spor, zaradi katerega je orjak zapustil Los Angeles. Še leta in leta sta se oba velikana Lige NBA gledala postrani. V zadnjem času so se zamere ohladile, Bryant je prejšnji teden gostoval v Shaqovem podcastu (ta je izšel prav ta ponedeljek), v katerem sta se spominjala burnih časov in neprimernih izjav.

8. Umrl Justin Wilson
Za posledicami dirkaške nesreče v seriji IndyCar je umrl Britanec Justin Wilson. 37-letnik je leta 2003 nastopal v formuli ena in osvojil eno točko. V IndyCaru je dirkal od leta 2008. V tem razredu je zmagal trikrat, skupni seštevek pa je najvišje končal leta 2013, ko je bil šesti.
7. P kot sedemkrat presneto
Začetek letošnje sezone angleškega nogometnega prvenstva obeta nepredvidljivo in zanimivo sezono. Iz štartnih blokov se je najbolje pognal Manchester City, preostali favoriti (vsaj za Ligo prvakov) pa so začeli sila medlo. Še najbolj aktualni prvak Chelsea, ki je nabral vsega štiri točke. V zadnjem krogu ga je presenetil Crystal Palace (2:1). Statistična zanimivost - trener Jose Mourinho je zadnjih 7 porazov v elitni angleški ligi utrpel proti trenerjem, ki se pišejo na P (Pulis, Poyet, Pardew, Pochettino, Pullis, Pellegrini, Pardew).
6. Zlata Renata Oražem
Renata Oražem je postala svetovna prvakinja v streljanju s samostrelom na 30 metrov.
5. Pestri dnevi v nogometni prestolnici
Teden je bil res pester. Začelo se je s tiskovno konferenco, na kateri so novinarji pričakovali novega trenerja, dobili pa le besede o finančnem položaju kluba. Ob koncu tedna je Ante Šimundža le dobil naslednika - to je Hrvat Krunoslav Jurčić. Izziv bo precejšen - Maribor si je po osmih krogih nabral za vodilno Gorico že 9 točk zaostanka.

4. Kampl se vrača v matični klub
Nogometaš Kevin Kampl se po nekaj mesecih igranja v Borussii vrača v matični klub, z Bayerjem je podpisan pogodbo vse do leta 2020.

3. Nova trojica v hramu slavnih
Srečko Katanec, Jure Zdovc in Rok Petrovič je nova trojka, ki se je pridružila Hramu športnih junakov.

2. Zlata Tina Trstenjak
Slovenski judo je imel vse. Vse razen zlate medalje na svetovnih prvenstvih. To je v Astani uspelo Tini Trstenjak. Drugo slovensko medaljo je v Kazahstanu osvojila Anamari Velenšek.

1. Prvi atlet s trojnim trojčkom
Če je bila atletika zadnje tedne najbolj povezana z besedo doping, je bila kraljica športov v zadnjih dneh najbolj povezana z vrhunskimi dosežki. Svetovno prvenstvo je postreglo res z odlično atletiko. Piko na i je spet postavil Usain Bolt, ki je postal prvi atlet, ki je na treh različnih prvenstvih osvojil po tri zlate medalje (2009, 2013, 2015).

Jurčić: V Maribor sem prišel po naslov prvaka
Finale moške štafete 4 x 100 m
Kevin Kampl se seli k lekarnarjem
Finalna borba Tine Trstenjak