Štefan Škaper je petih tekmah dosegel 3 gole, na dveh 4 gole, na eni pa 5. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Štefan Škaper je petih tekmah dosegel 3 gole, na dveh 4 gole, na eni pa 5. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden

Dogodek je tako precej odmeval med bralci Športnega SOS-a. Tako brskamo po zgodovini vseh hat-trickov v slovenskem prvenstvu.

Vprašanja o športu, športni zgodovini in statistiki lahko pošljete po elektronski pošti ali Twitterju. Odgovore lahko preverite v arhivu.


636. Kdo je v slovenski ligi zabil največ hat-trickov? Je to Štefan Škaper, ki je tudi kralj vseh strelcev?

Matej N.

Po podatkih Prve slovenske nogometne lige je bilo v slabih 25 sezonah najelitnejše nogometne lige doseženih 217 hat-trickov (do vključno 16. kroga sezone 2015/2016). Bralec Matej ima prav, saj je največ hat-trickov dosegel ravno Štefan Škaper, ki je s 130 zadetki tudi na vrhu te lestvice.

V spodnji tabeli lahko preverite vseh 15 nogometašev, ki so v Prvi ligi na vsaj štirih tekmah dosegli hat-trick (vabljeni, da tudi iz arhiva preverite serijo člankov o hat-trickih: prvi, drugi in tretji del).

637. Poznamo igralca s petimi goli v Prvi ligi (Ubavič in Škaper), a kako redki so igralci s po 4 goli na eni tekmi plts?
Dušan Gnjidić

To se je zgodilo 23-krat (oziroma 25-krat, če upoštevamo še obe v vprašanju omenjeni petici). A skozi čas je takih tekem vse manj. V prvih 10 sezonah je bilo takih tekem namreč kar 18, v zadnjih 15 sezonah pa le še 7. Podrobnosti so v spodnjem grafu.