Tina Maze je pred dnevi postala 20. smučarka, ki je v svetovnem pokalu dobila 20 tekem za svetovni pokal. Foto: Reuters
Tina Maze je pred dnevi postala 20. smučarka, ki je v svetovnem pokalu dobila 20 tekem za svetovni pokal. Foto: Reuters
Anže Kopitar
Anže Kopitar je v letošnji sezone Lige NHL na 20 tekmah zbral 20 točk. Foto: MMC RTV SLO/Lisjak
Carolina Ruiz Castillo
Carolina Ruiz Castillo je pred tedni zmagala na svoji 233. tekmi za svetovni pokal, kar je nov rekord po 'najpoznejši prvi zmagi' v tem tekmovanju. Foto: EPA
Wolfgang Loitzl
Med smučarskimi skakalci je moral najdlje na prvo zmago čakati Wolfgang Loitzl (222 tekem). Foto: EPA

Mednarodna smučarska zveza je namreč šele po začetku sezone sprejela odločitev, da letos ne bo podelila globusa za zmago v seštevku superkombinacije. Tina Maze je letos sicer dobila obe tekmi v tej disciplini. Črnjanka si je teoretično že zagotovila mali globus v veleslalomu, v igri pa so še globusi v preostalih treh disciplinah. Zanimivo je, da še noben smučar nima globusov v prav vseh petih disciplinah. V Športnem SOS-u lahko preverite seznam smučarjev z največ globusi.

Še o hokeju na ledu in nogometu
Rubrika, ki odgovarja na vaša vprašanja iz športa in športne statistike, ugotavlja še, proti katerim ekipam Anže Kopitar v Ligi NHL dosega največ golov, podaj in točk ter koliko točk je potrebno osvojiti za obstanek v elitnih petih nogometnih ligah. Podrobnosti preverite v Športnem SOS-u.

Statistika po novem vsak dan
Športni SOS že od septembra enkrat na teden odgovarja na vaša vprašanja iz športa in športne statistike, po novem pa vam tudi sam vsak dan na Twitterju ponuja športne statistične zanimivosti. Spodaj sledijo nekatere zanimivosti iz zadnjega tedna.