Foto:
Foto:
Za slovo od Plečnikovega štadiona bi si nadvse želeli, da bi predpotopni semafor tudi na koncu tekme kazal 0:0.
Rusi bodo imeli v Walesu težko delo.

Slovenski reprezentanti so v Spodnji Šiški opravili zadnji trening, neznank v zvezi z igro čete Bojana Prašnikarja pa je vse manj. Namesto kaznovanega Ermina Šiljaka bo zaigral Mladen Rudonja, vprašanje pa je, ali v napadu, na sredini igrišča ali na boku. Na treningu je v kratkotrajni igri na dva gola z Zlatkom Zahovičem igral v napadu. "Dal bom vse od sebe, da dosežemo skupni cilj. Na igrišču ne bom nervozen, kot sem bil v Zagrebu na klopi, odločil pa bo kolektiv," je dejal Turbo Rudi, slovenski junak izpred dveh let v Bukarešti.

Slovenci so trenirali tudi enajstmetrovke, a po mnenju kapetana Mirana Pavlina bolj za zabavo. "Smo povsem mirni. Igrali bomo na zmago. Čas je, da Hrvate premagamo," pravi Pajo. Mile Ačimovič je poudaril, da na izid 0:0 ne bodo igrali, mogoče le v zadnjih desetih minutah.

Upamo in verjamemo, da se igralci v tokrat belih dresih ne bodo na tak način igrali z zdravjem (beri: srci) slovenskih navijačev. Ob pričakovani ofenzivi Hrvatov bodo imeli s hitrim Rudonjo na čelu gotovo možnost, da potnika na Portugalsko odločijo prej. Na krilih fanatične publike bi morali zadeti!

Dva Hrvata poškodovana
Hrvaški selektor Otto Barić še ni dokončno odločen, kdo bo za Bežigradom začel tekmo. Zagotovo bo nekaj novih obrazov! Dva igralca, ki kandidirata za prvo postavo, muči poškodba. Barić njunih imen ne želi izdati.

Kljub vojni z novinarji pravi, da so on in igralci zbranost obdržali in da bodo v Ljubljani dosegli dva gola in odšli na EP: "Vzdušje je zelo dobro. Igralci vedo, da moramo dati gole, zato mi je popolnoma vseeno, kako bo Slovenija igrala. V Zagrebu smo že imeli svoje priložnosti, upam le, da jih bomo v sredo bolje realizirali."
Tekma bo pravi družabni dogodek
Vstopnice za vstop na bežigrajski stadion so prav gotovo najbolj zaželen vrednostni papir v Sloveniji. Na tekmi pa ne bodo le glasni navijači, ampak tudi eminentni gostje.

Eden takih je Michel Platini, s Francijo evropski prvak leta 1984. Manjkalo ne bo niti številnih klubskih oglednikov. Za zabavo pred tekmo bodo od 16.30 naprej skrbeli Zoran Predin, Pero Lovšin in Vlado Kreslin, ki so ob uvrstitvi na Evro 2000 zapeli pesem Slovenija gre naprej. Ta še zdaj velja za himno slovenske reprezentance.

Upajmo, da bo razlog za slavje tudi po tekmi. Za zdaj sicer ni organizirana še nobena skupinska zabava.

Policija pripravljena, stadion odprt od 15.30
Med sredino tekmo bo za varnost na in ob stadionu za Bežigradom skrbelo približno 600 policistov. Stadion bo odprt 2 uri pred začetkom (pridite pravočasno!). Vstop ne bo dovoljen obiskovalcem pod vplivom alkohola, s seboj pa gledalci ne smejo prinašati alkoholnih pijač, eksplozivnih snovi, pirotehničnih izdelkov, orožja in drugih nevarnih predmetov. Domače navijaške skupine bodo ločili.

Vse organizirane hrvaške skupine bo čakala temeljita mejna kontrola ter spremstvo do Bežigrada in nazaj do mejnega prehoda. Na meji bodo zavrnili pijane navijače in tiste, ki ne bodo imeli vstopnice. "Ognjene" naj bi spodbujalo okrog 1.000 Hrvatov, ki bodo v sektorju C. Največ bo Zagrebčanov (BBB), ki imajo 250 vstopnic. Rečani (Armada) in Splitčani (Torcida) jih imajo po 100.

Verjetni postavi
Slovenija: Dabanovič, Knavs, Cipot, Vugdalič, Ačimovič, Šukalo, Pavlin, Čeh, Karič, Zahovič, Rudonja.
Hrvaška: Pletikosa, Tudor, R. Kovać, Živković, Šimunić, Rapaić, Rosso, N. Kovač, Srna, Pršo,
Zekić/Šokota.

Dodatne kvalifikacije za EP 2004, povratne tekme
Sreda ob 17.30:
SLOVENIJA - HRVAŠKA (1:1)

Ob 19.30:
NORVEŠKA - ŠPANIJA (1:2)

TURČIJA - LATVIJA (0:1)

Ob 20.30:
NIZOZEMSKA - ŠKOTSKA (0:1)

WALES - RUSIJA (0:0)

V oklepajih so izidi prvih tekem.