Carlos Alcaraz je največji talent španskega tenisa. V Umagu ga je spremljal njegov trener Juan Calros Ferrero, ki je pred 18 leti osvojil Roland Garros. Foto: EPA
Carlos Alcaraz je največji talent španskega tenisa. V Umagu ga je spremljal njegov trener Juan Calros Ferrero, ki je pred 18 leti osvojil Roland Garros. Foto: EPA

Španec, ki je bil pred turnirjem na 73. mestu lestvice ATP, je tako postal drugi najmlajši zmagovalec turnirja ATP po Japoncu Keiju Nishikoriju, ki je leta 2008 prav tako pri osemnajstih letih osvojil Delray Beach.

Alcaraz je prvič v karieri igral v finalu, za Gasqueta pa je bil to 32. finale na turnirjih ATP. Dobil jih je petnajst, zadnjega 2018 v Hertogenboschu.

Gasquet je v prvem nizu izgubil servis v prvi in sedmi igri. V drugem nizu je Francoz dobil prvo igro, nato pa je Španec osvojil pet zaporednih iger. V šesti igri drugega niza je rešil edine tri priložnosti za brejk na celotnem obračunu. Prevladoval je z močnim servisom in izjemnim forhendom.

Casper Ruud je v sijajni formi. Foto: EPA
Casper Ruud je v sijajni formi. Foto: EPA

Ruud do tretjega naslova letos
Casper Ruud je zmagovalec turnirja ATP v Gstaadu z nagradnim skladom 420.000 evrov. Tretji nosilec in 14. igralec sveta je v finalu odpravil Francoza Huga Gastona s 6:3 in 6:2.

22-letni Norvežan je prišel do tretje turnirske zmage v tem letu, potem ko je bil pred tem uspešen že v Ženevi in prejšnji teden Bastadu, ter skupno četrte. Dvajsetletni Francoz je igral v prvem finalu na tej ravni.

"Težko je bilo. V teh dveh tednih je bil to najtežji dvoboj. Hugo igra hitro in ti ne dopusti ujeti ritma. Lahko igra skrajšane ž1oge, 'winnerje' zadeva od povsod ... Res sem se moral potruditi pri ključnih točkah," je povedal Ruud.

Collinsova najboljša Palerma
Danielle Collins je upravičila mesto prve nosilke na turnirju WTA v Palermu z nagradnim skladom 235.000 dolarjev. V finalu je premagala Romunko Eleno Gabrielo Ruse s 6:4 in 6:2.

Za 44. igralko sveta je to drugi WTA naslov v karieri po zmagi na turnirju v Newportu leta 2018, na drugi strani pa bo tudi 23-letna Romunka zadovoljna zapustila Sicilijo, saj je z uvrstitvijo v finale dosegla največji uspeh v karieri.

UMAG
(481.270 evrov, pesek)

Finale:
ALCARAZ (ŠPA/7) – GASQUET (FRA/4)
6:2, 6:2


Polfinale:
ALCARAZ (ŠPA/7) – RAMOS VINOLAS (ŠPA/1)
6:2, 7:6 (3)
GASQUET (FRA/4) – ALTMAIER (NEM)
7:6 (2), 3:6, 6:3


Četrtfinale:
RAMOS VINOLAS (ŠPA/1) – TRAVAGLIA (ITA)
6:2, 6:1
ALCARAZ (ŠPA/7) – KRAJINOVIĆ (SRB/3)
7:6 (3), 2:6, 6:1
GASQUET (FRA/4) – DŽUMHUR (BiH)
6:3, 7:6 (7)
ALTMAIER (NEM) – LAJOVIĆ (SRB/2)
6:2, 6:4