Grand slam turnir v Melbournu se bo začel 8. februarja. Foto: EPA
Grand slam turnir v Melbournu se bo začel 8. februarja. Foto: EPA

V Melbournu se pred prvimi turnirji v deželi tam spodaj spopadajo z vse večjimi težavami. Po novem testiranju potnikov, ki so prispeli v zvezno državo Viktorijo, so zdravstvene službe odkrile še en pozitiven primer virusa SARS-CoV-2. Okuženi potnik ni del igralske zasedbe, vseeno pa je moralo vseh 58 potnikov na letalu od Dohe do Melbourna v strogo karanteno, so dodali v izjavi za javnost.

Zdaj vse potnike tega letala čaka vsaj 14-dnevna karantena v hotelskih sobah. Že v soboto so organizatorji sporočili, da morajo vsi potniki letal iz Abu Dabija in Los Angelesa, na njih je bilo 47 igralcev in igralk ter več kot 100 spremljevalnih oseb, v strožjo karanteno od tistih, ki niso bili v bližnjem stiku in so v Avstralijo prišli z negativnim izvidom testa na novi koronavirus.

Ti lahko pet ur na dan trenirajo na za to odrejenih igriščih v Melbournu, preostali čas pa morajo prav tako preživeti v hotelskih sobah.

Igralci in igralke v strožji karanteni so že izrazili ogorčenje nad pristopom zdravstvenih služb, ki so kljub le 25-odstotni zasedenosti letal vse, ki so bili na njih ob okuženih osebah, označile kot bližnji stik, zaradi česar bodo do začetka februarja in edinih pripravljalnih turnirjev pred OP Avstralije ostali brez treningov.

Organizatorjem očitajo, da so spremenili pravila in navodila, ki so jih predtem poslali okoli 1200 igralcem in spremljevalnemu osebju na prvem grand slamu sezone.

Tenisači imajo veliko težav v karanteni v Melbournu