Carlos Alcaraz ne more verjeti. Nadigral je svojega skoraj 17 let starejšega rojaka Rafaela Nadala. Foto: Reuters
Carlos Alcaraz ne more verjeti. Nadigral je svojega skoraj 17 let starejšega rojaka Rafaela Nadala. Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Gre za uspeh kariere novopečenega 19-letnika (rojstni dan je praznoval v četrtek). Svojemu idolu se je tako oddolžil za marčevski poraz v polfinalu v Indian Wellsu.

Alcaraz je aprila postal najmlajši zmagovalec teniškega turnirja serije masters v Miamiju.

Španca sta dvoboj začela silovito, potekal je boj za vsako točko. Alcaraz je povedel z 1:3, v sedmi igri pa je Nadalu tretjič odvzel servis za vodstvo z 2:5. V zadnji igri ni izgubil niti točke za dobljeni niz.

V drugem nizu sta bila tenisača izenačena na 1:1, v tretji igri pa si je Alcaraz poškodoval gleženj, kar se je poznalo pri njegovi igri. Nadal je to izkoristil, dobil je naslednjih pet iger za izenačenje v nizih.

V tretjem nizu pa je Alcaraz znova zaigral tako kot v prvem nizu, povedel je z 1:4. Nadal je naslednjo igro dobil brez izgubljene točke 2:4. Alacaraz je odgovoril na podoben način za vodstvo z 2:5. Nadal je serviral za to, da ostane v igri, uspelo mu je, a do preobrata ob številnih nevsiljenih napak in dobrem servisu Alcaraza ni uspel priti.

Trenutno deveti igralec na lestvici ATP se bo v polfinalu pomeril s Srbom Novakom Đokovićem.

Alcaraz izločil Nadala
Novak Đoković. Foto: Reuters
Novak Đoković. Foto: Reuters

Đoković bo igral, dokler bo užival v tem
Prvi nosilec turnirja v Madridu in prvi igralec na mednarodni jakostni lestvici iz Srbije je bil na prvem četrtfinalnem obračunu boljši od Poljaka Huberta Hurkacza s 6:3 in 6:4.

Đoković je obračun začel z osvojeno igro, v kateri ni izgubil niti točke. Že v naslednji igri je odvzel servis nasprotniku in dobil tudi naslednjo igro za vodstvo s 3:0. Priložnost za vrnitev Poljaka v tem nizu je bila izgubljena.

Drugi niz je bil zanimivejši, oba sta dobro servirala, po štirih igrah sta bila tenisača izenačena na 2:2. V peti igri je Poljak naredil več napak, izgubil je tudi servis, Srb pa je tlakoval pot do zmage.

"Očitno imamo zamenjavo generacije, ampak starejši smo še tukaj. Nekaj je sigurno, igral bom, dokler bom užival v tem," je po zmagi nad devet let mlajšim Poljakom povedal Nole.

Novak zanesljivo do polfinala

MADRID
(6.575.560 evrov, pesek)

Četrtfinale, tabela:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) – HURKACZ (POL/12)
6:3, 6:4

ALCARAZ (ŠPA/7) – NADAL (ŠPA/3)
6:2, 1:6, 6:3

CICIPAS (GRČ/4) - RUBLJOV (RUS/6)
6:3, 2:6, 6:4

A. ZVEREV (NEM/2) – AUGER ALIASSIME (KAN/8)
6:3, 7:5