Novak Đoković bo pred grand slamom v Parizu igral še v Madridu in Rimu. Foto: Reuters
Novak Đoković bo pred grand slamom v Parizu igral še v Madridu in Rimu. Foto: Reuters

Banjaluka gosti turnir namesto Beograda, kjer širijo teniški kompleks za naslednja leta. Ob obljubi, da v Banjaluko pride Đoković, je na pobudo predsednika Republike Srbske Milorada Dodika v zgolj nekaj mesecih zrasel teniški center z osrednjim igriščem, ki sprejme šest tisoč gledalcev. Država je prispevala 17 milijonov evrov.

Lani Đokovića v Beogradu premagal Rubljov

Đoković je v Banjaluko prišel v nedeljo zvečer in od takrat ga navijači spremljajo praktično na vsakem koraku. Seveda ga je pričakal tudi Dodik z najožjimi sodelavci. Direktor turnirja je Novakov brat Đorđe, ki je napovedal Noletovo zmago.

V Banjaluki je precej znanih imen, najbolj zveneče pa je sveži zmagovalec Monte Carla Andrej Rubljov, ki je lani premagal Đokovića v finalu Beograda.

Prvi dvoboj v sredo

Đoković je v torek treniral tudi v dežju, ki ni zmotil velikega števila navijačev. Na igrišče bo srbski as prvič stopil v sredo okoli 15. ure, ko bo njegov nasprotnik francoski najstnik Luca Van Assche. Ta je v ponedeljek izločil Stana Wawrinko.

Zaradi bližine za dvoboje Đokovića vlada veliko zanimanje tudi v Sloveniji in nemalo ljubiteljev tenisa si je že zagotovilo vstopnice za konec tedna, ko bosta na sporedu polfinale in finale.

V Barceloni Alcaraz, Cicipas, Ruud, Sinner ...

Najmočnejši turnir ta teden sicer poteka v Barceloni. Prvi nosilec Alcaraz je s 6:3, 6:1 odpravil Portugalca Nuna Borgesa. Ob odsotnosti Rafaela Nadala, ki še ni nared po poškodbi, so v prestolnici Katalonije tudi Stefanos Cicipas, Casper Ruud in Jannik Sinner.

Đoković ima težave s komolcem