Aljaž Bedene je prvi favorit turnirja v Portorožu. Foto: Sportida
Aljaž Bedene je prvi favorit turnirja v Portorožu. Foto: Sportida

Rola je za zmago potreboval le uro in 13 minut. Sijajno je začel in osvojil uvodnih pet iger. V drugem nizu mu je edini brejk uspel v peti igri. V petek se bo srečal z Rusom Romanom Safiulinom, ki je na lestvici ATP na 233. mestu.

"Čutim, da se približujem tisti formi izpred let, ko sem bil med najboljšimi osemdesetimi igralci na svetu. Seveda pa želim narediti še korak naprej in preseči tiste rezultate z začetka kariere," je dejal Rola, ki tako visoko na lestvici ATP ni bil že skoraj štiri leta. Z uvrstitvijo v četrtfinale Portoroža si je zagotovil najmanj 130. mesto na svetu, kar je skoraj 140 mest višje, kot je bil pred štirimi meseci.

Bedene ujel pravi ritem
Na zadnjem obračunu dneva na osrednjem igrišču je prvi nosilec Bedene gladko opravil s Sasikumarjem Mukundom. Indijec je kar petkrat izgubil servis. Najboljši slovenski tenisač je pokazal pravi obraz, potem ko se je v sredo mučil z Iljo Marčenkom in se vrnil po zaostanku s 5:7 in 0:2. Bedene in Rola sta tako le še korak oddaljena od polfinalnega obračuna.

"Precej bolje sem čutil žogo, tako da sem veliko bolj zadovoljen s svojo igro kot včeraj. Pomembno je, da odigram čim več tekem, da jih seveda tudi dobim, saj hočem izboljšati svojo igro na trdih podlagah. Do konca sezone je namreč še precej turnirjev na tej podlagi in tu moja igra ni tako suverena, kot bi si želel," je dejal Bedene, ki se je po dobre pol leta razšel s trenerjem Gorazdom Gavrilovom.

V Portorožu Bedeneta spremlja reprezentančni kapetan Miha Mlakar, na Odprtem prvenstvu ZDA, ki se bo 26. avgusta začel v New Yorku, pa bo zanj skrbel 43-letni Nemec Markus Wislsperger, nekdanji trener Philippa Kohlschreiberja, ki zdaj vodi rojaka Yannicka Madena. "Razhod z Gorazdom se je zgodil na njegovo željo. Rekel je, da želi preživeti več časa doma in da se zadnje čase ni dobro počutil na turnirjih. Sem bil razočaran, ko mi je to povedal, a z Gorazdom ostajava prijatelja in mislim, da se bom še kdaj obrnil nanj za kakšen nasvet."

Lipovšek Puches ni uspel še enkrat presenetiti
Poslovil se je argentinski Slovenec in nov slovenski reprezentant Tomas Lipovšek Puches. Po treh gladkih zmagah v kvalifikacijah in uvodnih dveh krogih je moral priznati premoč Rusu Artemu Dubrivniju, ki je slavil s 7:6 in 6:3.

PORTOROŽ, osmina finala, tabela
(46.600 evrov, trda podlaga)

BEDENE (SLO/1) - MUKUND (IND/16)
6:2, 6:2
KLEIN (SLK) - HORANSKY (SLK/5)
1:6, 6:4, 6:3
ROLA (SLO/3) - ŠETKIĆ (BIH)
6:1, 6:4
SAFIULIN (RUS/8) - GOMEZ HERRERA (ŠPA)
6:2, 6:4
DURASOVIC (NOR) - CELIKBILEK (TUR)
6:3, 6:2
KOLAR (ČEŠ/13) - STAHOVSKI (UKR/4)
6:2, 3:6, 6:3
LESTIENNE (FRA/6) - VIOLA (ITA/9)
6:0, 6:1
DUBRIVNIJ (RUS) - LIPOVŠEK PUCHES (SLO)
7:6 (2), 6:3