Dominka Cibulkova je v teniškem svetu slovela kot nepopustljiva borka za vsako žogico. Foto: Reuters
Dominka Cibulkova je v teniškem svetu slovela kot nepopustljiva borka za vsako žogico. Foto: Reuters

Cibulkova se je za konec kariere odločila pri 30 letih. Gre za nekdanjo številko štiri svetovnega tenisa (marec 2017) in zmagovalko zaključnega turnirja najboljše osmerice sezone leta 2016 v Singapurju. 160 centimetrov visoka plavolaska je igrala v 21 finalih na turnirjih WTA. Osvojila je osem naslovov.

Leta 2014 je postala prva Slovakinja, ki je zaigrala v finalu turnirja za grand slam. Na Odprtem prvenstvu Avstralije je morala priznati premoč Kitajki Na Li. Bila je polfinalistka Rolanda Garrosa 2009, trikratna četrtfinalistka Wimbledona, med osem pa se je uvrstila tudi v New Yorku leta 2010.

Najbolj je blestela v letu 2016, ko je osvojila tri turnirje in bila še trikrat v finalu. Za konec sezone je slavila na zaključnem turnirju v Singapurju, kjer je v finalu premagala Angelique Kerber. Nazadnje je igrala maja letos v Rolandu Garrosu. V karieri je s turnirskimi nastopi zaslužila skoraj 14 milijonov dolarjev.

Tomaš Berdych je na vseh štirih turnirjih za grand slam igral vsaj v polfinalu. Foto: Reuters
Tomaš Berdych je na vseh štirih turnirjih za grand slam igral vsaj v polfinalu. Foto: Reuters

34-letni Berdych je na Twitterju praktično potrdil navedbe čeških medijev, da bo v soboto na zaključnem turnirju v Londonu objavil novico o koncu svoje športne poti. 196 centimetrov visoki igralec je na ATP-turneji igral vse od leta 2002.

Najvišje v karieri se je povzpel na četrto mesto lestvice ATP. To je bilo maja 2015. Praktično vseskozi je bil član elitne deseterice.

Osvojil je 13 naslovov. Na vseh izmed štirih turnirjev za grand slam se je uvrstil vsaj v polfinale. Leta 2010 je bil finalist Wimbledona, kjer ga je po zmagah nad Rogerjem Federerjem v četrtfinalu in Novakom Đokovićem v polfinalu premagal Rafael Nadal. Na turnirjih za grand slam je premagal vse štiri igralce velike četverice.

Berdycha so v zadnjih dveh sezonah mučile težave s hrbtom. Lani je sezono končal po Rolandu Garrosu, letošnja vrnitev pa se mu ni posrečila. Zadnji dvoboj je igral na OP ZDA, kjer ga je ugnal malo znani Jenson Brooksby. Na lestvici ATP je padel zunaj najboljše stoterice.

V karieri je zaslužil 29,5 milijona dolarjev, kar ga na večni lestvici uvršča na deveto mesto.