Foto: EPA
Foto: EPA

V prvem nizu je 34-letni Kavčič, sicer 216. na lestvici ATP, dvakrat odvzel servis tekmecu, odločilen za vodstvo z 1:0 v nizih pa je bil tisti v deveti igri.

V drugem se je po zaostanku Ljubljančan vrnil in izenačil na 3:3, nato pa je Avstralcu, 224. igralcu sveta, odločilni odvzem servisa uspel v deseti igri. V odločilnem nizu je nekdanji veliki up avstralskega tenisa prišel do brejka v šesti igri, v deveti pa je ubranil štiri priložnosti za ribrejk Kavčiča in dvoboj dobil po slabih dveh urah.

Italijan Gaio ustavila Rolo
Tudi Blaž Rola je obstal v prvem krogu. Premagal ga je 25. nosilec kvalifikacijskega turnirja, Italijan Federico Gaio, s 6:4, 6:4. Dvoboj je trajal uro in 23 minut. Dvoboj v jugozahodnem delu Londona v Roehamptonu, kjer potekajo kvalifikacije, sta odločila po en odvzem servisa v obeh nizih. Italijan, 145. igralec lestvice ATP, je v prvem nizu takoj v prvi igri odvzel servis 30-letnemu Ptujčanu, ki si je v celotnem obračunu priigral štiri priložnosti za brejk.

V osmi igri prvega niza 161. igralec sveta dveh ni izkoristil, Gaio pa je posledično dobil niz. V drugem je do odločilnega brejka Italijan prišel v peti igri, nato pa je imel Rola v deseti igri znova dve priložnosti za ribrejk, a ju vnovič ni izkoristil.

TENIS

MEDNARODNI TURNIR – GRAND SLAM

WIMBLEDON, kvalifikacije

1. krog (M):
KAVČIČ (SLO) – TOMIC (AVS)
6:4, 3:6, 3:6
GAIO (ITA/25) - ROLA (SLO)
6:4, 6:4