Pablo Carreno Busta je finale dobil po nekaj več kot uri in tri četrt igre. Foto: Reuters
Pablo Carreno Busta je finale dobil po nekaj več kot uri in tri četrt igre. Foto: Reuters

Španec, ki ni bil med nosilci v Kanadi, je prišel do svojega prvega naslova na turnirjih elitne serije masters, skupno pa je bila to njegova sedma zmaga na turnirjih ATP. Obenem je postal prvi nepostavljeni zmagovalec turnirja po 20 letih. "Neverjeten občutek je biti zmagovalec turnirja masters 1000," je po slavju dejal Carreno Busta: "To je brez dvoma moja največja zmaga kariere."

"Vem, da smo to sezono zelo trdo delali, zelo pomembno je tudi, da ves čas ohranjamo pozitivno miselnost. To ni moja najboljša sezona. Izgubil sem nekaj dvobojev, ki jih verjetno v drugih sezonah ne bi, a poskušal sem še naprej verjeti v svojo ekipo, vase in v svojo igro," je še dejal 31-letni igralec, ki je obenem prekinil izjemen niz Hurkacza. Poljak, sicer deseti igralec na lestvici ATP, je bil predtem nepremagan v petih finalih.

Halep osvojila Toronto

Simona Halep je zmagovalka turnirja serije WTA 1000 v Toronto. Za 30-letno Romunko je to 24. lovorika, druga letos po zmagi na enem od pripravljalnih turnirjev pred odprtim prvenstvom Avstralije na začetku leta. V finalu je premagala Brazilko Beatriz Haddad Maia. Nekdanja številka ena svetovnega tenisa se po turnirju v Torontu vrača med deset najboljših igralk na svetu.


Montreal (M), finale:
CARRENO BUSTA (ŠPA) – HURKACZ (POL/8)
3:6, 6:3, 6:3

Toronto (Ž), finale:
HALEP (ROM/15) – HADDAD MAIA (BRA)
6:3, 2:6, 6:3