Stefanos Cicipas je osvojil prvo lovoriko na travnati podlagi. V Wimbledonu ima ugoden žreb, saj bo igral v spodnji polovici tabele. Foto: EPA
Stefanos Cicipas je osvojil prvo lovoriko na travnati podlagi. V Wimbledonu ima ugoden žreb, saj bo igral v spodnji polovici tabele. Foto: EPA

23-letni Grk je v 21. finalu v karieri prišel do devetega naslova. Zanj je to letos četrti finale, slavil pa je še v Monte Carlu in izgubil finalna obračuna v Rotterdamu in Rimu.

Bautista-Agut je v finalu igral 20., od tega drugič na travi. S porazom na Majorki ima zdaj razmerje 10-10. Februarja je osvojil turnir v Katarju, na travi pa je v karieri slavil v Hertogenboschu leta 2014.

Cicipas osvojil turnir na Majorki

V prvem nizu je Cicipas hitro povedel s 4:0 in prednost ohranil do konca, čeprav je v šesti igri izgubil začetni udarec. Bautista Agut je v drugem nizu prikazal najboljšo igro. Po zaostanku z 1:3 je nanizal kar pet iger in izenačil na 1:1 v nizih.

Cicipas je v odločilnem nizu povedel s 5:2 in serviral za naslov v deveti igri, vendar ni uspel. Bautista Agut je izsilil podaljšano igro, kjer pa je Grk blestel. Odlično je serviral in zadel dva izjemna forhenda v ključnih trenutkih. Obračun je trajal dve uri in 29 minut.

Fritzu naslov v Eastbournu
Američan Taylor Fritz je zmagovalec turnirja v Eastbournu. Na turnirju z nagradnim skladom 697.405 evrov je ugnal rojaka Maxima Cressyja s 6:2, 6:7 (4), 7:6 (4). Za Fritza je bil to skupno tretji naslov v osmem finalu. Hkrati je to zanj druga lovorika na travi, potem ko je leta 2019 dobil prav turnir v Eastbournu. Letos je na mastersu v Indian Wellsu prišel do uspeha kariere, ko je premagal Rafaela Nadala. Tudi Cressy je v svojem edinem finalu na turneji ATP igral proti Nadalu in januarja letos izgubil na turnirju serije ATP 250 v Melbournu.

Kvitova se na travi odlično znajde
Petra Kvitova je v finalu turnirja v Eastbournu premagala Jeleno Ostapenko s 6:3 in 6:2. Latvijka je v Eastbournu branila lansko zmago, toda danes ni bila kos razpoloženi Čehinji, ki je v le dobri uri in 15 minutah prišla do prve zmage na tem turnirju.

Čehinja, ki je v Eastbournu do zdaj najdlje prišla leta 2011, ko je izgubila finale, je imela letos status 14. nosilke, v odločilnem dvoboju pa je bila prepričljivo boljša od Latvijke, ki do finala ni izgubila niti niza. Za Kvitovo je to 29. zmaga na turnirjih WTA v karieri, a prva po lanski Dohi.

Garcia najboljša v Bad Homburgu
Caroline Garcia je zmagovalka turnirja WTA v Bad Homburgu. Francozinja je v finalu s 6:7, 6:4 in 6:4 ugnala Kanadčanko Bianco Andreescu.

Garcia, ki se je v finale prebila, ko je rešila zaključno žogico v polfinalu proti rojakinji Alize Cornet, je tako v tretjem travnatem finalu dobila še tretji naslov po Mallorci 2016 in Nottinghamu 2019, sicer pa je 75. igralka sveta vpisala skupno osmo turnirsko zmago. Za 64. igralko sveta Andreescujevo je bil to šesti finale, ostala pa je pri treh naslovih.