Alex de Minaur je odlično igral že na Rolandu Garrosu, kjer se je prebil v četrtfinale. Premagal ga je poznejši finalist Alexander Zverev. Tudi v Wimbledonu bo kandidat za preboj v drugi teden. Foto: EPA
Alex de Minaur je odlično igral že na Rolandu Garrosu, kjer se je prebil v četrtfinale. Premagal ga je poznejši finalist Alexander Zverev. Tudi v Wimbledonu bo kandidat za preboj v drugi teden. Foto: EPA

Draper je tretjič v karieri igral finale ATP, na novi lestvici pa bo najvišje v karieri, okoli 30. mesta, kar pomeni, da bo na turnirju v Wimbledonu, ki se bo začel 1. julija, uvrščen med nosilce. Italijan je štirinajstič igral v finalu. Ostaja pri osmih naslovih in dveh v Stuttgartu.

De Minaur oddal le šest iger
Alex de Minaur je v finalu turnirja ATP v Hertogenboschu s 6:2 in 6:4 premagal Sebastiana Kordo. Za 25-letnega Avstralca je to deveti naslov ATP v karieri, ki ga je osvojil v sedemnajstem finalu, in drugi letos. Prvega v letu 2024 je osvojil v Acapulcu. To je tudi njegov drugi turnir, na katerem je slavil na travnati podlagi, pred tremi leti je dobil finale v Eastbournu.

Na drugi strani je 23-letni Korda tudi po sedmem finalu ostal pri enem pokalu, ki ga je osvojil pred tremi leti v Parmi.

Katie Boulter zmagovalka dvojnega sporeda v Nottinghamu
Katie Boulter je na turnirju WTA 250 v Nottinghamu ubranila lanski naslov in ohranila stoodstotni izkupiček v finalih. Tokrat je bila boljša od Čehinje Karoline Pliškove s 4:6, 6:3 in 6:2.

Za 27-letno Britanko je to tretji naslov WTA v karieri, poleg lanske trofeje v Nottinghamu je letos osvojila San Diego, pet let starejša Čehinja pa po štiriintridesetem finalu ostaja pri sedemnajstih naslovih.

Finalistki sta danes odigrali dve partiji, ki sta bili zaradi slabega vremena prestavljeni na nedeljo. Pliškova je v polfinalu premagala Francozinjo Diane Parry s 6:7 (9), 6:1, 6:4, Boulter pa je bila boljša od rojakinje Emme Raducanu s 6:7 (13), 6:3 in 6:4.


STUTTGART, ATP serija 250, finale:
DRAPER (VB/6) - BERRETTINI (ITA)
3:6, 7:6 (5), 6:4

HERTOGENBOSCH, ATP serijs 250, finale:
DE MINAUR (AVS/1) - KORDA (ZDA/7)
6:2, 6:4