V finalu Odprtega prvenstva ZDA pred tremi leti je Juan Martin del Potro izgubil proti Novaku Đokoviću, potem ko je v polfinalu izločil Rafaela Nadala. Foto: Reuters
V finalu Odprtega prvenstva ZDA pred tremi leti je Juan Martin del Potro izgubil proti Novaku Đokoviću, potem ko je v polfinalu izločil Rafaela Nadala. Foto: Reuters

Zmagovalec Odprtega prvenstva ZDA septembra 2009 je imel v dveh letih kar tri operacije kolena, zadnjo marca letos, da bi pozdravil poškodbo s turnirja v Šanghaju. Oktobra 2018 se je namreč poškodoval med dvobojem z Borno Ćorićem.

Del Potro je nato skušal igrati še v prvi polovici leta 2019, njegov zadnji dvoboj je bil v londonskem Queen's Clubu proti Kanadčanu Denisu Shapovalovu.

Čaka ga največji izziv v karieri
"Rad imam izzive. Teniške in tudi drugačne v življenju. To je brez dvoma moj največji izziv do zdaj v karieri, ko se spopadam s poškodbo, z bolečinami, vendar še nisem obupal," je dejal 32-letni Argentinec.

"Verjamem vase in sem prepričan, da bom ta izziv premagal, da bo nekoč preteklost. Mislim, da je to tudi močno sporočilo mladim, vsem igralcem in ljudem po vsem svetu, da se jim ni treba odpovedati sanjam. Zato tudi vztrajam," je še dejal del Potro, ki si je na vadbenih igriščih v Flushing Meadowsu, kjer je leta 2018 zaigral tudi v finalu, izmenjal nekaj žogic z legendarnim Johnom McEnroejem.

V karieri je Del Potro osvojil 22 turnirjev ATP, ima tudi dve olimpijski medalji ‒ srebro iz Ria 2016 in bron iz Londona 2012.

"Vesel sem, da sem znova na tem prizorišču, še bolj pa, da se počutim bolje, in verjamem, da bom naslednje leto tu spet tudi zaigral," je sklenil "DelPo", ki je pred 12 leti v nepozabnem finalu ugnal Rogerja Federerja v petih nizih.