Novak Đoković po porazu v finalu New Yorka še ni zaigral na turnirju. V Indian Wellsu je Srb slavil zmago že kar petkrat. Foto: Reuters
Novak Đoković po porazu v finalu New Yorka še ni zaigral na turnirju. V Indian Wellsu je Srb slavil zmago že kar petkrat. Foto: Reuters

Masters v kalifornijski puščavi bi moral biti na sporedu marca, a so ga zaradi pandemije koronavirusne bolezni prestavili na oktober (4.–17.). Na njem pa ne bo Beograjčana, ki po porazu v finalu OP-ja ZDA še ni dovolj pripravljen za vrnitev na turnirje.

"Žal mi je, da ne bom mogel igrati v Indian Wellsu in videti svojih navijačev v puščavi, enem mojih najljubših prizorišč. Upam, da se vidimo naslednje leto," je na Twitterju zapisal Novak Đoković.

V New Yorku mu je pred nekaj tedni Rus Daniil Medvedjev preprečil koledarski grand slam. Pred tem je namreč 34-letni Beograjčan v letu 2021 zmagal v Melbournu, Rolandu Garrosu in Wimbledonu.

Medvedjev, ki bo zdaj namesto Đokovića prvi nosilec mastersa v Indian Wellsu, je na igriščih Flushing Meadowsa v New Yorku osvojil prvi naslov na turnirjih velike četverice.

Pri ženskah brez kar treh zvezdnic

Nastopu v puščavskem mestecu in s tem na šestem najpomembnejšem turnirju sezone se je odpovedala tudi številka ena na WTA-lestvici Ashleigh Barty. Poleg Avstralke v Indian Wellsu ne bosta nastopili niti Japonka Naomi Osaka in Američanka Serena Williams.