Novak Đoković je enajst dni pred začetkom uvodnega turnirja za grand slam sezone v Melbournu zelo dobro pripravljen, ima pa še precej rezerve. Foto: Reuters
Novak Đoković je enajst dni pred začetkom uvodnega turnirja za grand slam sezone v Melbournu zelo dobro pripravljen, ima pa še precej rezerve. Foto: Reuters

Prvi igralec sveta je zelo slabo začel, v prvi in peti igri je izgubil začetni udarec. Uspelo mu je sicer znižati na 3:4, imel je priložnost tudi za izenačenje, a je ni unovčil in Gruzijec je dobil prvi niz.
Đoković je nato ponovil zgodbo z obračuna osmine finala proti Martonu Fucsovicsu.

V drugem nizu je povedel s 3:0 in prednost zadržal do konca. V odločilnem nizu je Srb prišel do brejka že v uvodni igri, Basilašvili je izenačil na 1:1, vendar je v peti igri znova izgubil servis. Zadnje tri igre na svoj servis je "Nole" zanesljivo dobil. Obračun je trajal uro in 56 minut.

"Basilašvili je od začetka igral sijajno. V zadnjih desetih mesecih je v življenjski formi in pričakoval sem težko delo. Njegovi udarci so čisti in močni," je poudaril zmagovalec turnirja v Katarju v letih 2016 in 2017. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 87:81. Đoković je serviral sedem asov in naredil tudi tri dvojne napake.

Bautista Agut izločil Wawrinko
V četrtfinalu ga čaka Roberto Bautista Agut, ki je izločil Stana Wawrinka s 6:4 in 6:4. Švicar je v obeh nizih izgubil servis v uvodni igri.

DOHA, četrtfinale, tabela
(1.313.215 am. dolarjev, trda podlaga)

ĐOKOVIĆ (SRB/1) - BASILAŠVILI (GRU/5)
4:6, 6:3, 6:4

BAUTISTA AGUT (ŠPA/7) - WAWRINKA (ŠVI)
6:4, 6:4

CECCHINATO (ITA/4) - LAJOVIĆ (SRB)
7:6, 6:2

BERDYCH (ČEŠ) - HERBERT (FRA)
6:2, 6:4