Novak Đoković je na prvih treh obračunih v Dubaju oddal le enajst iger. Foto: Reuters
Novak Đoković je na prvih treh obračunih v Dubaju oddal le enajst iger. Foto: Reuters

32-letnik je letos še neporažen. Zrežiral je zmago Srbije na Pokalu ATP, nato pa je osmič osvojil Odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu. V Dubaju je v treh obračunih oddal le enajst iger.

S prebojem v polfinale si je zagotovil prvo mesto na lestvici ATP tudi v ponedeljek. Rafael Nadal ga ne more prehiteti niti z morebitno zmago na turnirju v Acapulcu.

Hačanov je v prvem nizu kar trikrat izgubil servis, v drugem nizu pa je "Nole" prišel do brejka v četrti in osmi igri.

Đoković je zadel 19 "winnerjev" in naredil le 11 neizsiljenih napak, čeprav je igral agresivno. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 60:34.

"Težko je reči, da sem v življenjski formi. Vsekakor igram zelo dobro. Hačanov ni imel svojega dne, lahko igra precej bolje. Zelo uživam v Dubaju in to se pokaže tudi na igrišču. Zelo miren sem, kar mi ne uspeva na vsakem turnirju. Psihična stabilnost je včasih pomembnejša od močnega forhenda ali bekhenda," je dejal Đoković, ki je turnir v Dubaju osvojil v letih 2009, 2010, 2011 in 2013.

Cicipas v polfinalu proti Evansu
Drugi nosilec Stafanos Cicipas je premagal Jan-Lennarda Struffa s 4:6, 6:4 in 6:4 in se bo v polfinalu pomeril z Danielom Evansom.

DUBAJ
(2.950.420 am. dolarjev, trda podlaga)

Četrtfinale, tabela:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) – HAČANOV (RUS/7)
6:2, 6:2

MONFILS (FRA/3) – GASQUET (FRA)
6:3, 6:3

EVANS (VB) – RUBLJOV (RUS/6)
6:2, 7:6 (9)

CICIPAS (GRČ/2) – STRUFF (NEM)
4:6, 6:4, 6:4