Rafael Nadal, Serena Williams in Novak Đoković se bodo za grand slam v New Yorku pripravljali na igriščih Flushing Meadowsa že deset dni pred začetkom prestižnega turnirja. Foto: Reuters
Rafael Nadal, Serena Williams in Novak Đoković se bodo za grand slam v New Yorku pripravljali na igriščih Flushing Meadowsa že deset dni pred začetkom prestižnega turnirja. Foto: Reuters

Prvi in drugi igralec sveta za zdaj še nista potrdila nastopanja v ZDA, objava prijavljenih igralcev pa daje slutiti, da bosta v New Yorku nastopila oba.

Srbski zvezdnik že nekaj časa trenira na trdi podlagi v Marbelli, medtem ko se Nadal za nadaljevanje sezone pripravlja na pesku.

Manjkala bosta le Federer in Monfils
Med 20. in 28. avgustom bo na mastersu predvidoma nastopilo osem od najboljših desetih tenisačev. Med njimi ne bo le Rogerja Federerja, ki je že pred časom sporočil, da je zaradi poškodbe kolena zanj letošnja sezona končana, in Francoza Gaela Monfilsa.

Na seznamu prijavljenih sta tudi Daniil Medvedjev, lanski zmagovalec mastersa v Cincinattiju in finalist Odprtega prvenstva ZDA, in letošnji finalist uvodnega grand slama v Melbournu Dominic Thiem.

20. in 21. avgusta bosta na sporedu dva kroga kvalifikacij. Na voljo je še 12 mest v glavnem žrebu. Prvih osem nosilcev bo v uvodnem krogu prostih.

Veliko odpovedi pri dekletih
Pri ženskah je v nasprotju z moškimi več odpovedi. Že dalj časa je jasno, da na turnirju ne bosta nastopili prvi igralki sveta Ashleigh Barty in Simona Halep. Iz prve deseterice bodo manjkale tudi Elina Svitolina, Bianca Andreescu in Naomi Osaka.

Na turnirju bo nastopila tudi Serena Williams, ki je prva izmed zvezdnic potrdila nastopanje na ameriških turnirjih. Predtem bo nastopila še na turnirju v Lexingtonu med 10. in 16. avgustom. V New Yorku bo na turnirju serije WTA nastopila tudi najstnica Coco Gauff.

Turnir v Cincinnatiju je bil prestavljen v New York že pred meseci, služil pa bo kot edina moška priprava na drugi grand slam sezone, ki se bo v glavnem delu žreba na igriščih Flushing Meadows začel 31. avgusta. Po prvotnem urniku bi moral biti v koledarju še turnir v Washingtonu, a so ga organizatorji odpovedali.

Ženske bodo sezono nadaljevale 3. avgusta v Palermu, v New Yorku pa bodo nastopale od 20. avgusta.