Novak Đoković. Foto: Reuters
Novak Đoković. Foto: Reuters

Norvežan je Đokoviću vrnil za poraz v lanskem finalu Rolanda Garrosa v Parizu, na šestem medsebojnem dvoboju je bil sploh prvič boljši.

V prvem nizu mu je hitro dvakrat odvzel servis in ušel na 4:1, v drugem pa je gladko zmagal Srb. V tretjem je osmi nosilec Ruud vodil s 3:0 in 4:1, nakar je Đoković še uspel izenačiti na 4:4, vendar je prvi igralec sveta potem izgubil še zadnji dve igri.

"To je dan, ki si ga bom zapomnil za dolgo. Prvič sem premagal številko ena. Saj veste, kako dobri so ti fantje pod pritiskom. Ubranil je veliko brejk priložnosti. Molil sem, da bi naredil dvojno napako ali kaj podobnega. Mogoče je nekdo poslušal," je povedal Ruud, ki je na servis tekmeca izkoristil tretjo zaključno žogico za zmago, ko je Đoković dvoboj končal z dvojno napako.

Casper Ruud. Foto: Reuters
Casper Ruud. Foto: Reuters

Cicipas po tretji naslov v Monte Carlu

Cicipas je proti Sinnerju potrdil dobro formo, ki jo v kneževini kaže že ves teden. V prvem nizu je Italijanu odvzel servis v tretji igri za vodstvo z 2:1, minimalno prednost pa je obdržal do konca niza. Zmagovalec Melbourna si ni priigral niti ene žogice za brejk.

Drugače je bilo v drugem nizu, ko je Sinner povedel s 3:0 in izenačil na 1:1. Pri vodstvu s 5:3 je moral sicer na svoj servis ubraniti kar pet žogic, da tekmec ni znižal na 5:4.

Stefanos Cicipas. Foto: Reuters
Stefanos Cicipas. Foto: Reuters

V odločilnem nizu je vse kazalo na zmago favoriziranega Sinnerja, ki je ušel na 2:0 in vodil tudi s 4:2. Pri 4:3 je zaradi krčev v nogah moral vzeti odmor za zdravniško pomoč. V osmi igri je imel Cicipas vnovič pet žogic za odvzem servisa, peto je tudi izkoristil in izenačil na 4:4. V deseti igri je drugemu igralcu sveta še drugič odvzel servis ter po dobrih dveh urah in pol slavil veliko zmago. Bržkone bi se razpletlo drugače, če bi Sinner pri vodstvu s 3:1 izkoristil eno od dveh priložnosti za 4:1.

Za Grka bo to že tretji finale v Monte Carlu, v letih 2021 in 2022 je zmagal. Nazadnje se je turnirske zmage veselil v Los Cabosu v Mehiki lani na začetku avgusta.

Sinner je do zdaj edini poraz v letu 2024 doživel pred mesecem dni, ko ga je v polfinalu turnirja v Indian Wellsu ustavil Carlos Alcaraz.

Jannik Sinner. Foto: Reuters
Jannik Sinner. Foto: Reuters

MEDNARODNI TURNIR ATP SERIJE 1000

(6.600.000 evrov, pesek)

Polfinale:

RUUD (NOR/8) − ĐOKOVIĆ (SRB/1)
6:4, 1:6, 6:4

CICIPAS (GRČ/12) − SINNER (ITA/2)
6:4, 3:6, 6:4


Četrtfinale, tabela:

ĐOKOVIĆ (SRB/1) − DE MINAUR (AVS/11)
7:5, 6:4

RUUD (NOR/8) − HUMBERT (FRA/14)
6:3, 4:6, 6:1

CICIPAS (GRČ/12) − HAČANOV (RUS/15)
6:4, 6:2

SINNER (ITA/2) − RUNE (DAN/7)
6:4, 6:7 (6), 6:3

Nekdo je prisluhnil Ruudovi molitvi na dvoboju proti Đokoviću
Cicipas šestič v karieri premagal Sinnerja