Đoković že zre v peščeni del sezone. Foto: Reuters
Đoković že zre v peščeni del sezone. Foto: Reuters

Nazadnje je zaradi pravil vstopa v ZDA za tuje državljane od daleč spremljal turnir serije 1000 v Indian Wellsu, enako pa je tudi s turnirjem v Miamiju, ki se začenja danes.

Sorodna novica Alcaraz z imenitno predstavo nadigral Medvedjeva in znova postal številka ena

Z zmago Carlosa Alcaraza v Kaliforniji je izgubil mesto na vrhu lestvice, vseeno pa odločitve glede cepilnega statusa ne obžaluje. "Naučil sem se, da te obžalovanja le ustavljajo in ne spustijo iz preteklosti. Tega si res ne želim. Tudi preveč v prihodnost ne bi zrl. Želim živeti v sedanjosti in delovati za boljšo prihodnost," je povedal za CNN.

22-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam se bo na igrišča vrnil v Monte Carlu na prvem peščenem mastersu sezone, ki bo na sporedu med 9. in 16. aprilom. Ali bo tam nastopil kot številka ena svetovnega tenisa, pa je odvisno od nastopa Alcaraza v Miamiju. Če bo Španec tam ubranil lanski naslov, bo ostal na vrhu, sicer pa se bo Novak Đoković po dveh tednih vrnil na vrh. "Alcarazu lahko le čestitam. Popolnoma si zasluži vrnitev na prvo mesto lestvice," je dodal Đoković.

O prepovedi igranja pa je dodal: "To je bila moja odločitev in vedel sem, da bi lahko ostal brez nastopov v ZDA. To so trenutna pravila in upam, da bo za drugi del sezone in Odprto prvenstvo ZDA drugače. Turnir v New Yorku je zame najpomembnejši na ameriških tleh," je ocenil Srb.