Novak Đoković ni začel sezone, kot je načrtoval, na pesku pa ima velike načrte. Na Roland Garrosu bo branil naslov, nato pa bo na pariškem pesku lovil še olimpijsko zlato medaljo. Foto: EPA
Novak Đoković ni začel sezone, kot je načrtoval, na pesku pa ima velike načrte. Na Roland Garrosu bo branil naslov, nato pa bo na pariškem pesku lovil še olimpijsko zlato medaljo. Foto: EPA

Prvi igralec sveta se je v uvodni igri po 15/40 rešil, nato pa je nadaljeval precej bolje. V deseti igri si je na servis Avstralca priigral prvo priložnost za zmago v prvem nizu, a mu ni uspelo. De Minaur je v 12. igri rešil še dve priložnosti, četrtič pa mu ni uspelo.

V drugem nizu sta oba tekmeca slabo servirala, trikrat zapored sta oddala začetni udarec. V deseti igri je De Minaur še četrtič izgubil servis in s tem tudi dvoboj.

Carlos Sainz obiskal Đokovića in Sinnerja v Monte Carlu

Končno razmerje v osvojenih točkah je bilo 73:62. Đoković se je po dveh urah in štirih minutah že 77. uvrstil v polfinale turnirjev serije 1000, kar je absolutni rekord.

"De Minaur je eden najhitrejših igralcev sveta. Znova je vrnil nekatere žoge, ki jih 99 odstotkov preostalih igralcev ne bi. Ni me presenetil, ko je zadel nekaj, ko je prikazal najboljšo igro, ko je zaostajal v drugem nizu. Raven igre v drugem nizu ni bila visoka, oba sva naredila številne neizsiljene napake, predvsem pri mreži sva bila slaba. Na pesku se hitro zgodijo zaporedni brejki. Na koncu je pomembna le zmaga," je povedal 36-letni Srb, ki se bo v sobotnem polfinalu srečal s Casperjem Ruudom.

Rune namučil Sinnerja
Jannik Sinner, ki je v letošnji sezoni razred zase, je po dveh urah in 42 minutah premagal Holgerja Runeja s 6:4, 6:7 (6) in 6:3.

Cicipas zanesljivo v polfinale Monte Carla

Italijan je v prvem nizu odlično serviral, ključen trenutek pa je odigral v peti igri, ko je Runeju odvzel servis. Enajsta igra v drugem nizu je prinesla spor med občinstvom in Runejem, ki je tenisaču namenilo žvižge, Rune se je rešil s petimi točkami in tenisača sta odigrala podaljšano igro, ki jo je dobil Norvežan. V tretjem nizu je Sinner nasprotnika zlomil v osmi igri, odvzel mu je servis in zmaga je bila njegova.

Cicipas oddal le šest iger
Stefanos Cicipas je izločil Karena Hačanova s 6:4 in 6:2. Dvoboj je trajal samo 84 minut. Hačanov je Grku dihal za ovratnik v prvem nizu do izida 5:4, v deveti igri pa je Cicipas strl nasprotnika. V drugem nizu sta bila tenisača izenačena pri izidu 2:2, nato pa se je začel pohod Cicipasa, ki nasprotniku ni prepustil niti igre več.


MONTE CARLO
(6.600.000 evrov, pesek)

Četrtfinale, tabela:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) – DE MINAUR (AVS/11)
7:5, 6:4
RUUD (NOR/8) – HUMBERT (FRA/14)
6:3, 4:6, 6:1

CICIPAS (GRČ/12) – HAČANOV (RUS/15)
6:4, 6:2
SINNER (ITA/2) – RUNE (DAN/7)
6:4, 6:7 (6), 6:3