Novak Đoković je bil na igrišču kar tri ure in pol. V četrtfinalu ga čaka velik test, saj je Matteo Berrettini v odlični formi na pesku. V Madridu je igral v finalu. Foto: Reuters
Novak Đoković je bil na igrišču kar tri ure in pol. V četrtfinalu ga čaka velik test, saj je Matteo Berrettini v odlični formi na pesku. V Madridu je igral v finalu. Foto: Reuters

19-letni Musetti, 76. igralec z lestvice ATP, je navdušil z izjemnimi bekhendi. V uvodnih dveh nizih je presegel vsa pričakovanja. Prvi niz je dobil po uri in 14 minutah. Đoković je povedel s 3:1, a je nato izgubil servis v peti igri. Odločala je podaljšana igra, Srb je zapravil vodstvo s 4:1 in Musetti je unovčil tretjo zaključno žogo (9:7).

Tudi v drugem nizu (trajal je 66 minut) je odločala podaljšana igra. Musetti je v njej povedel s 4:0, ni se ustrašil priložnosti, po vodstvu s 6:1 je (na svoj servis) unovčil drugo priložnost za osvojitev niza.

Lorenzo Musetti je navdušil v uvodnih dveh nizih, potem pa je osvojil le še 18 točk v preostalih treh nizih. Foto: Reuters
Lorenzo Musetti je navdušil v uvodnih dveh nizih, potem pa je osvojil le še 18 točk v preostalih treh nizih. Foto: Reuters

Đoković je uvidel, da je vrag vzel šalo. V tretjem nizu je dvignil raven igre in tekmecu prepustil le eno igro. Musetti je osvojil le deset točk. V velikem slogu je vstopil tudi v četrti niz in si vodstvo 4:0 priigral ob samo eni izgubljeni točki (16:1).

Želodčne težave prehude za Musettija
Italijanski najstnik se je zelo slabo gibal, ni imel več energije. V četrtem nizu je osvojil le štiri točke. Pri zaostanku z 0:4 v odločilnem nizu je šepal po igrišču in nadaljevanje ni imelo več smisla. Na začetku petega niza je potreboval tudi zdravniško pomoč in zaradi težav z želodcem.

Nole uživa v maratonskih obračunih z mladimi igralci
Đoković se je petič v karieri vrnil po zaostanku z 0:2 v nizih. Že 40-krat je na turnirjih za grand slam odigral pet nizov, dobil je kar 31 dvobojev, kar je največ med vsemi tenisači.

"Z mladimi igralci rad igram na pet nizov, tudi če zaostajam z 0:2, saj čutim, da še imam priložnost. Fizično sem pač zelo dobro pripravljen, na moji strani pa so tudi izkušnje, saj sem dobil večino dvobojev, v katerih sem igral pet nizov. To v takem trenutku pomaga," je povedal prvi igralec sveta.

Spočiti Berrettini bo izzval Đokovića
Danes bi moral igrati tudi Roger Federer, a je že v nedeljo po naporni zmagi nad Dominikom Köpferjem zaradi bojazni pred novo poškodbo operiranega kolena dvoboj predal. Matteo Berrettini se bo v sredo v četrtfinalu srečal z Đokovićem.

Đoković se je prebudil po slabšem začetku
Rafael Nadal je blestel v drugem in tretjem nizu. Foto: Reuters
Rafael Nadal je blestel v drugem in tretjem nizu. Foto: Reuters

Nadal po zaostanku s 3:5 popolnoma nadigral Sinnerja
Rafael Nadal je odpravil Jannika Sinnerja s 7:5, 6:3 in 6:0. 19-letni Italijan je prejel pravo lekcijo in Španca bo zelo težko ustaviti na pohodu do 14. naslova na pariškem pesku in rekordnega 21. naslova na turnirjih za grand slam.

V dvoboju, ki je trajal dve uri in 20 minut, je bil zelo napet prvi niz, za katerega sta potrebovala več kot uro. Italijan je bil na pragu presenečenja. Najprej je lovil zaostanek 0:2, a dobil naslednje štiri igre in vodil s 4:2, 5:3 ter pri 5:4 serviral za uvodni niz. V zadnjih štirih igrah je osvojil le dve točki! Nadal je blestel z osnovne črte, z močnimi forhendi je nadigral Sinnerja, ki je začel delati vse več neizsiljenih napak.

Sinner prejel pravo lekcijo – Nadal mu je prepustil le osem iger

V nadaljevanju je Nadal gospodaril na igrišču. V drugem nizu je Italijan sicer še enkrat zagrozil, ko je zaostanek 4:0 znižal na 4:3, a do konca ni osvojil nobene igre več.

Sakari izločila lansko finalistko
Za presenečenje je poskrbela Maria Sakari, ki je s 6:1 in 6:3 premagala četrto nosilko Sofio Kenin. Američanka, ki je lani igrala v finalu Roland Garrosa, se je slabo gibala zaradi poškodbe stegenske mišice.

Iga Świątek se je morala pošteno potruditi
Večerni termin na stadionu Philippa Chatrierja je bil tokrat rezerviran za dekleta. Branilka naslova Iga Świątek je po uri in pol premagala Ukrajinko Marto Kostjuk s 6:3 in 6:4. 19-letnica iz Kijeva je leta 2017 osvojila mladinsko odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu.

Maria Sakari je izgubila le štiri igre proti favorizirani Sofii Kenin. Foto: Reuters
Maria Sakari je izgubila le štiri igre proti favorizirani Sofii Kenin. Foto: Reuters

Kostjuk je povedla z 2:1 v prvem nizu, nato pa je izgubila servis v četrti in osmi igri. Tudi v drugem nizu se je odlično upirala favorizirani Poljakinji, ki je velika favoritinja za naslov tudi ta teden.

Coco Gauff v izjemni formi
17-letna Cori "Coco" Gauff je bila v osmini finala s 6:3 in 6:1 boljša od Tunizijke Ons Jabeur. Američanka je v izjemni formi tudi na pesku in ima lepo priložnost, da se prvič v karieri prebije tudi v polfinale turnirja za grand slam. Gauff je postala najmlajša Američanka v četrtfinalu turnirja za grand slam po Jennifer Capriati leta 1993.

Coco Gauff se je prvič v karieri uvrstila v četrtfinale turnirja velike četverice. V Wimbledonu in Melbournu je že igrala v osmini finala. Foto: Reuters
Coco Gauff se je prvič v karieri uvrstila v četrtfinale turnirja velike četverice. V Wimbledonu in Melbournu je že igrala v osmini finala. Foto: Reuters

V sredo se bo pomerila z Barboro Krejčikovo. Specialistka za igro dvojic je s 6:2 in 6:0 odpravila Američanko Sloane Stephens. Nekdanja finalistka Roland Garrosa je naredila kar 26 neizsiljenih napak.

V torek opoldne priložnost kariere za Tamaro Zidanšek
Tamara Zidanšek bo za polfinale igrala v torek ob 12.00 na stadionu Philippa Chatrierja. Na stavnicah je v vlogi velike favoritinje Paula Badosa, ki jo za končni uspeh uvrščajo le za Igo Świątek. V 3. krogu je rešila zaključno žogo proti Ani Bogdan in napredovala po treh nizih. Forhend je njen najboljši udarec. 23-letna Španka je na lestvici WTA na 35. mestu. Vrstnici do zdaj še nista igrali med seboj.

Specialistka za pesek Badosa bo visoka ovira za Zidanškovo

PARIZ, osmina finala, moški, tabela
(17.171.108 evrov, pesek)

ĐOKOVIĆ (SRB/1) ‒ MUSETTI (ITA)
6:7 (7), 6:7 (2), 6:1, 6:0, 4:0, b. b.
BERRETTINI (ITA/9) ‒ FEDERER (ŠVI/8)
b. b.
NADAL (ŠPA/3) ‒ SINNER (ITA/18)
7:5, 6:3, 6:0
SCHWARTZMAN (ARG/10) ‒ STRUFF (NEM)
7:6 (9), 6:4, 7:5

A. ZVEREV (NEM/6) ‒ NIŠIKORI (JAP)
6:4, 6:1, 6:1
DAVIDOVICH FOKINA (ŠPA) ‒ DELBONIS/ARG
6:4, 6:4, 4:6, 6:4
CICIPAS (GRČ/5) ‒ CARRENO BUSTA (ŠPA/12)
6:3, 6:2, 7:5
MEDVEDJEV (RUS/2) ‒ GARIN (ČIL/22)
6:2, 6:1, 7:5


Osmina finala, ženske, tabela:
GAUFF (ZDA/24)
‒ JABEUR (TUN/25)
6:3, 6:1
KREJČIKOVA (ČEŠ) ‒ STEPHENS (ZDA)
6:2, 6:0
SAKKARI (GRČ/17) ‒ KENIN (ZDA/4)
6:1, 6:3
ŚWIĄTEK (POL/8) ‒ KOSTJUK (UKR)
6:3, 6:4

RIBAKINA (KAZ/21) ‒ S. WILLIAMS (ZDA/7)
6:3, 7:5
PAVLJUČENKOVA (RUS/31) ‒ AZARENKA (BLR/15)
5:7, 6:3, 6:2
ZIDANŠEK (SLO) ‒ CIRSTEA (ROM)
7:6 (5), 6:1
BADOSA (ŠPA/33) ‒ VONDROUŠOVA (ČEŠ/20)
6:4, 3:6, 6:2