Novak Đoković bo v New Yorku naskakoval 18. turnir za grand slam. Foto: Reuters
Novak Đoković bo v New Yorku naskakoval 18. turnir za grand slam. Foto: Reuters

Srb je potrdil, da bo igral na obeh turnirjih v New Yorku. Prvi se bo začel 22. avgusta in bo nadomestil turnir serije masters v Cincinattiju, drugi pa bo Odprto prvenstvo ZDA. Turnir za grand slam se bo začel 31. avgusta.

V ZDA bo pripotoval 15. avgusta.

"Odločitev ni bila lahka, toda želja po tekmovanju je bila močnejša od vseh ovir. V karieri sem v New Yorku odigral nekaj svojih najboljših dvobojev. Zavedam se, da bo z vsemi varnostnimi protokoli zdaj drugače. Kakor koli, trdo sem delal s svojo ekipo in moje telo je pripravljeno, da se prilagodi novim okoliščinam. Opravil sem vse preglede, da sem se prepričal, da sem si popolnoma opomogel. Pripravljen sem, da zaigram svoj najboljši tenis," je v izjavi za javnost med drugim zapisal Đoković.

33-letnik ne skriva, da želi izboljšati rekord Rogerja Federerja, ki je osvojil 20 turnirjev za grand slam. Đoković jih je osvojil 17.

Federer je že prej zaradi poškodbe odpovedal vse turnirje do konca sezone. Nadal se je nastopu v New Yorku odrekel na začetku avgusta. Glavni cilj Španca je Roland Garros, ki je na sporedu konec septembra.