Đoković letos ni/ne bo smel igrati na dveh grand slamih. Foto: Reuters
Đoković letos ni/ne bo smel igrati na dveh grand slamih. Foto: Reuters

Upanje Novaka Đokovića na nastop je bilo v zadnjih dneh vse manjše. Ameriška agencija za nadzor in preprečevanje bolezni namreč še vedno zahteva obvezno cepljenje tujih državljanov za vstop v državo.

Čakal bo na nove priložnosti
Srb je malo po četrti uri popoldne sporočil prek Twitterja: "Žal mi je, vendar ne bom odpotoval na turnir v New York. Hvala vsem navijačem za vsa sporočila in podporo. Vso srečo vsem tenisačem, ki boste igrali. Ostal bom v formi in dobre volje, čakal bom na naslednje priložnosti. Teniški svet, kmalu se spet vidimo!"

Pomagala ni niti peticija
Navijači srbskega teniškega igralca so si obetali, da bodo Američani umaknili obvezno cepljenje proti covidu-19 (v ta namen je po spletu krožila tudi peticija), a se to ni zgodilo. Še več, agencija za nadzor in preprečevanje bolezni je v sredo osvežila stran in še vedno zahteva obvezno cepljenje.

Še danes žreb
Žreb za Odprto prvenstvo ZDA bo sicer danes popoldne. Đoković se je tako umaknil tik pred žrebom. Đoković je imel za nastop v New Yorku podporo večino teniške srenje, a so organizatorji že večkrat povedali, da se bodo držali črke zakona in da ne bodo dovolili nobene izjeme.

Ostal brez nastopa že v Melbournu
Srb je ogromno prahu dvignil na začetku leta v Avstraliji, ko je prišel v državo, vendar so ga po sodni bitki nekaj dni pozneje izgnali iz države, tako da ni smel nastopiti na turnirju v Melbournu.

Za tujce je za vstop v ZDA še vedno treba pokazati potrdilo o cepljenju. Foto: MMC RTV SLO
Za tujce je za vstop v ZDA še vedno treba pokazati potrdilo o cepljenju. Foto: MMC RTV SLO