Veliko navijačev se je zbralo pred hotelom Principi di Piemonte, Novak Đoković je bil v središču pozornosti. Foto: EPA
Veliko navijačev se je zbralo pred hotelom Principi di Piemonte, Novak Đoković je bil v središču pozornosti. Foto: EPA

Đoković in Cicipas, ki na zaključni turnir prihaja s poškodovano roko, bosta v zeleni skupini igrala proti Andreju Rubljovu in Casperju Ruudu. 34-letni Beograjčan ima proti vsem tekmecem v skupini najboljše razmerje zmag (7:2), z Rubljovom pa se še ni pomeril.

Medvedjeva in Zvereva bosta skušala v rdeči skupini presenetiti domačin Matteo Berrettini in Poljak Hubert Hurkacz. V tej skupini ima Zverev (9:6) v primerjavi s tekmeci malenkost boljše medsebojno razmerje od Medvedjeva (8:6). Rus in Nemec se bosta pomerila že enajstič (5:5). V soboto v polfinalu turnirja serije 1000 v Parizu je Zverev osvojil le štiri igre.

Turnir, ki bo prvič v zgodovini potekal v Torinu, se bo začel v nedeljo, naslov pa brani Medvedjev, ki je lani še v londonski O2 Areni v finalu ugnal Avstrijca Dominica Thiema.

Rekorder po številu naslovov na zaključnih turnirjih je še vedno Roger Federer, ki je slavil šestkrat, zadnjič leta 2011. Đoković ima pet naslovov, zadnjič pa je bil najboljši pred šestimi leti. Od udeležencev letošnjega turnirja so zaključni turnir dobili tudi Medvedjev (2020), Cicipas (2019) in Zverev (2018).

Đoković bo v Torinu lovil prvo zmago na zaključnem turnirju sezone po letu 2015

Zelena skupina, ponedeljek ob 14.00:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - RUUD (NOR/7)
Ob 21.00:
CICIPAS (GRČ/4) - RUBLJOV (RUS/5)

Rdeča skupina, nedelja ob 14.00:
MEDVEDJEV (RUS/2) - HURKACZ (POL/8)
Ob 21.00:
A. ZVEREV (NEM/3) - BERRETTINI (ITA/6)