Foto: EPA
Foto: EPA

Prihodnji teden bo nastopil na turnirju v Dubaju. "Jutri potujem v Dubaj, ne glede na raven turnirja so moja pričakovanja vedno najvišja. Za turnirje v ZDA pa ne vem, to ni v mojih rokah. Veseli me, da sem dobil podporo direktorjev v Indian Wellsu in Miamiju. Upam, da bo tudi tretja stran pozitivno odgovorila, to pa je tudi vse, kar lahko za zdaj rečem," je dejal Đoković.

Srbski zvezdnik je še enkrat poudaril, da mu ni prioriteta obdržati prvega mesta na lestvici ATP, ampak si želi predvsem ostati zdrav, da bi lahko igral na vseh turnirjih za grand slam. "Če sem zdrav, vem, da lahko dobim vsak turnir," meni Srb. Ta se je s Steffi Graf izenačil po številu tednov na prvem mestu, prihodnji teden pa bo s številko 378 rekorder sam.

"Neštetokrat sem rekel, da mi je tenis vse v življenju, popolnoma sem se mu podredil. Imam veliko ekipo in družino, ki mi stoji ob strani. Upam, da bo vse tako še nekaj časa. A v tej fazi svoje kariere se zavedam, da bom moral vložiti še več naporov, da bi zadržal korak z mladimi igralci, ki prihajajo," se svojih let zaveda Đoković.

Nadal je Đokovićev največji tekmec
Vseeno bi si vendarle še enkrat želel odigrati finale Pariza s "kraljem" peščenih igrišč Rafaelom Nadalom, Špancem s še večjimi težavami zaradi poškodb.

"Nadal je definitivno moj največji tekmec. Generacijsko sva blizu, nekako sva skozi turnirje skupaj odrasla. Ko je zdrav in pripravljen, je na vrhu, še posebno na pesku. Prepričan sem, da bo še igral in zmagoval. Lepo bi bilo, če bi se v Parizu srečala v finalu," je svojo željo izrazil zmagovalec 93 turnirjev, od tega 22 za grand slam.

Đoković je napovedal, da bo pred Rolanda Garrosem na pesku zagotovo igral na turnirjih v Banjaluki in Monte Carlu, drugih peščenih turnirjev pa še ne more potrditi.