Foto: EPA
Foto: EPA

Zlata olimpijska medalja so velike športne in otroške sanje najboljšega teniškega igralca na svetu. Ker bo Pariz 2024 zadnja prava priložnost, da osvoji naslov olimpijskega prvaka, je pri 37 letih vse podredil izpolnitvi tega cilja.

Đoković bo okreval vsaj tri tedne

Novak Đoković se je v torek umaknil z Odprtega prvenstva Francije v tenisu, na katerem se je po dveh maratonskih dvobojih sicer uvrstil v četrtfinale. Posledično je s tem prepustil številko ena na ATP-lestvici Janniku Sinnerju, saj je Beograjčan branil lanski naslov zmagovalca Rolanda Garrosa.

Sočasno z umikom se je Đoković odločil za takojšnjo operacijo načetega meniskusa na desnem kolenu, ki je bila izvedena v Parizu v sredo dopoldne. Po zdravniški oceni poseg zahteva tri tedne počitka, kar bržkone pomeni, da se mora Nole odpovedati turnirju za grand slam v Wimbledonu, kjer je osvojil že sedem turnirskih zmag.

Tokratna operacija je bila šele druga v Đokovićevi dolgi in bogati karieri. Na začetku leta 2018 je bil operiran na roki. Težave s kolenom so se vlekle že nekaj časa in so se med maratonskima dvobojema z Musettijem in Cherundulom poslabšale.

Sorodna novica Đokovićeva poškodba hujše narave, ogrožena tudi Wimbledon in OI

Za Đokovića zaklete olimpijske igre

Olimpijski turnir na igriščih Rolanda Garrosa se bo začel 27. julija. Đoković doslej na posamičnih turnirjih ni dosegel pretiranega uspeha. Do medalje je prišel le v Pekingu leta 2008, ko je osvojil bronasto medaljo. V Pekingu ga je v polfinalu premagal Rafael Nadal, v Londonu sta bila boljša Andy Murray in Juan Martin del Potro. Argentinec je bil za Srba usoden tudi v Riu 2016, medtem ko sta Novaku v Tokiu 2020 medaljo speljala Alexander Zverev in Pablo Carreno Busta. Na 19 posamičnih dvobojih na olimpijskih igrah je tako Đoković doživel šest porazov.