Roger Federer je vedno zelo rad nastopal tudi na Hopmanovem pokalu v Perthu. Foto: EPA
Roger Federer je vedno zelo rad nastopal tudi na Hopmanovem pokalu v Perthu. Foto: EPA

"Mislim, da ni primernejšega časa od zdajšnjega, ko razsaja epidemija covida-19, za združitev," je na Twitterju zapisal 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

"Ne govorim o združitvi na igriščih, ampak dveh organov, ki bi nato skupaj določila neka skupna pravila. Navijačem bi to olajšalo spremljanje teniškega sveta. Zdaj so zmedeni, ker turnirje vodita različni organizaciji, ker obstajajo različni sistemi za razvrščanje, različni logotipi, različna spletna mesta, različne kategorije turnirjev ..." je dejal 38-letni Švicar.

Gaudenzi: Tenis ima odličen ženski izdelek
Novi izvršni direktor ATP-ja Andrea Gaudenzi je v prvih intervjujih že obljubil večje sodelovanje z WTA-jem in izrazil spoštovanje do ženskega tenisa.

"Tenis ima odličen ženski izdelek, tudi občinstvo spremlja tako moške kot ženske turnirje, skupni pa bi še povečal zanimanje. To dokazujejo turnirji za grand slam, ki so pod pristojnostjo ITF-ja, in tudi drugi turnirji, za katere skrbimo mi in WTA," je poudaril nekdanji tenisač Gaudenzi, ki meni, da je prav tenis naredil največ pri promociji ženskega športa.

"Lahko smo ponosni na to, tudi drugi športi bi se morali zgledovati po nas. Menim, da je to eden glavnih razlogov, da se televizijske hiše zanimajo za naš šport."