25-letni Taylor Fritz je v letošnji sezoni naredil velik korak naprej. V Indian Wellsu je v finalu ugnala Rafaela Nadala, v Wimbledonu pa se je prvič v karieri uvrstil v četrtfinale turnirjev za grand slam. Foto: EPA
25-letni Taylor Fritz je v letošnji sezoni naredil velik korak naprej. V Indian Wellsu je v finalu ugnala Rafaela Nadala, v Wimbledonu pa se je prvič v karieri uvrstil v četrtfinale turnirjev za grand slam. Foto: EPA

Auger-Aliassime in Fritz sta v uvodnih dveh krogih ugnala Nadala in izgubila z Ruudom. Tokrat sta sijajno servirala in odigrala najdaljši obračun v dvorani Alpitour v letošnji sezoni. Trajal je dve uri in 44 minut.

V prvem nizu sta oba zanesljivo zadržala igre na svoj servis. Niti do izenačenja ni uspelo igralcu, ki je vračal začetne udarce. V podaljšani igri je bil Američan boljši s 7:4, potem ko je Kanadčan izgubil tri točke na svoj servis.

Felix Auger-Aliassime je popustil v odločilnem nizu. Foto: EPA
Felix Auger-Aliassime je popustil v odločilnem nizu. Foto: EPA

Fritz se je znašel v težavah v drugi igri drugega niza, a je po 15/40 nanizal štiri točke in izenačil na 1:1. Znova je odločala podaljšana igra, ki pa jo je Auger-Aliassime dobil s 7:5, potem ko je že zaostajal z 2:4.

Na prvi brejk je bilo treba čakati kar dve uri in 36 minut. V šesti igri odločilnega niza je Fritz unovčil četrto priložnost. Auger-Aliassime je forhend poslal v stranski avt. Američan je nato dobil sedmo igro brez izgubljene točke in v še v osmi igri odvzel servis Kanadčanu za veliko zmago. Končno razmerje v osvojenih točkah je bilo 106:86.

Proti najboljšim na svetu vedno blesti
"Že pred začetkom dvoboja sem se zavedal, da moram odlično servirati. Dve uri in pol si nisem priigral nobene priložnosti za brejk, čeprav sem velikokrat povedel z 0/30 ali s 15/30. Vedno sem izgubljal ključne točke. Ostal sem miren in čakal na priložnost, ki sem jo nato le unovčil v odločilnem nizu. Polfinale je velik uspeh. Dolgo časa sem se moral boriti za nastop na zaključnem turnirju, zdaj pa sem kar v polfinalu. Proti najboljšim igralcem sveta vedno igram najboljši tenis," je poudaril Fritz, ki je letos osvojil turnirje v Indian Wellsu, Eastbournu in Tokiu.

Rafael Nadal je sanjsko začel sezono, ko je nanizal 20 zmag, v drugi polovici pa je imel številne težave. Foto: EPA
Rafael Nadal je sanjsko začel sezono, ko je nanizal 20 zmag, v drugi polovici pa je imel številne težave. Foto: EPA

Nadal odlično sezono končal z zmago
Ruud se je z dvema zmagama že v torek prebil v polfinale. V prvem nizu je imel Norvežan dve priložnosti za odvzem servisa v deveti igri, a mu ni uspelo. Nadal je povedel s 5:4, nato pa je v 12. igri Ruud brez izgubljene točke izgubil začetni udarec.

Španec je v drugem nizu sijajno serviral, v šestih igrah je oddal le tri točke, štiri je dobil brez oddane točke. Znova je bila ključna 12. igra, ko je Ruud izgubil servis in s tem tudi obračun.

Dvoboj je trajal uro in 43 minut. Nadal je serviral kar 16 asov. Končno razmerje v osvojenih točkah je bilo 73:54.

Nadal za konec sezone premagal Ruuda

"Zelo dobro sem treniral v Torinu. Nisem odigral dovolj dvobojev na najvišji ravni, to se je na začetku tedna poznalo. V zadnjega pol leta sem imel kar nekaj težav in to se je poznalo tudi pri samozavesti. Sezono sem končal z zmago nad odličnim igralcem. Leto je bilo odlično, nisem si mislil, da bom pri 36 letih osvojil dva turnirja za grand slam in končal sezono na drugem mestu," je bil zadovoljen Nadal, ki je januarja osvojil Odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu, nato pa se je veselil 14. zmage na Roland Garrosu.

Cicipas in Rubljov se bosta pomerila za zadnje mesto v polfinalu
V rdeči skupini si je polfinale že priigral Đoković, drugega polfinalista pa bo dal petkov večerni dvoboj med Stefanosom Cicipasom in Andrejem Rubljovom.

Alcaraz najmlajša številka ena ob koncu sezone

TORINO
(14.750.000 evrov, trda podlaga)

Zelena skupina, 3. krog:
NADAL (ŠPA/1) – RUUD (NOR/3)
7:5, 7:5

FRITZ (ZDA/8) - AUGER ALIASSIME (KAN/5)
7:6 (4), 6:7 (5), 6:2

Lestvica:                         
RUUD              3  2 1  4:3   2 
FRITZ             3  2 1  5:3   2 
--------------------------------- 
AUGER ALIASSIME   3  1 2  3:4   1 
NADAL             3  1 2  2:4   1