Borna Gojo je presenetil Alexeija Popyrina. Foto: EPA
Borna Gojo je presenetil Alexeija Popyrina. Foto: EPA

Švedi so dobili oba posamična dvoboja v španski prestolnici proti Kanadi. Najprej je Elias Ymer ugnal Stevena Dieza s 6:4 in 6:2, nato pa je bil Mikael Ymer boljši od Vaseka Pospisila s 6:4 in 6:4. V igri dvojic sta Robert Lindstedt in Andre Göransson premagala Pospisila in Braydena Schnurja s 7:6 (5) in 6:4.

Hrvaška je v Torinu odpravial Avstralijo s 3:0. Prvo točko je priigral Borna Gojo, ki je ugnal Alexeia Popyrina s 7:6 (5) in 7:5, medtem ko je bil Marin Čilić boljši od Alexa de Minaurja s 6:1, 5:7 in 6:4. V igri dvojic sta Mate Pavić in Nikola Mektić ugnala de Minaurja in Johna Peersa s 6:3 in 6:1.

Mikael Ymer je potrdil zmago Švedske. Foto: EPA
Mikael Ymer je potrdil zmago Švedske. Foto: EPA

Francozi do zmage po igri dvojic
Na prvem posamičnem obračunu skupine C v Innsbrucku med Francijo in Češko je Tomaš Machac premagal Richarda Gasqueta s 7:6 (3) in 6:2, na drugem pa je bil Francoz Adrian Mannarino boljši od Jirija Veselyja s 6:7 (1), 6:4 in 6:2. V odločilnem obračunu za zmago sta Nicolas Mahut in Pierre Hugues Herbert premagala navezo Jiri Lehecka/Tomaš Machac s 3:6, 6:4 in 6:3.

Mednarodna teniška zveza je spremenila sistem tekmovanja v Davisovem pokalu. Ob koncu leta na zaključnem turnirju sodeluje 18 najboljših reprezentanc, obračuni med letom pa v Davisovem pokalu potekajo bolj na ravni napredovanja ali izpadanja med svetovnimi in celinskimi skupinami.

Finale bo 5. decembra v Madridu
V petek bodo na sporedu še uvodni obračuni v drugih treh skupinah. V skupini A v Madridu se bodo merile reprezentance Španije, Rusije in Ekvadorja, v skupini E v Torinu ZDA, Italija in Kolumbija, v skupini F pa v Innsbrucku pa Srbija, Nemčija in Avstrija.

V četrtfinale bo iz skupinskega dela napredovalo osem ekip, šest prvouvrščenih in dve najboljši drugouvrščeni izbrani vrsti. Finale bo 5. decembra v Madridu, kjer bosta tudi oba polfinalna obračuna. Zmagovalci bodo v žep pospravili 2,14 milijona evrov, nacionalna zveza pa bo ob tem prejela dodatnih 1,08 milijona evrov.