Prva nosilka turnirja bo 15. igralka sveta Petra Martić, ki se na pesku odlično znajde. Lani je igrala v četrtfinalu Roland Garrosa. Foto: EPA
Prva nosilka turnirja bo 15. igralka sveta Petra Martić, ki se na pesku odlično znajde. Lani je igrala v četrtfinalu Roland Garrosa. Foto: EPA

Hercogova v ponedeljek popoldan srečala z 19-letno Italijanko Elisabetto Cocciaretto (157. igralka sveta), ki je dobila povabilo organizatorja, Zidanškovo pa v torek verjetno čaka dvojni spored. V prvem krogu med posameznicami bo igrala s kvalifikantko, med dvojicami pa bo moči združila z Nizozemko Arantxo Rus.

Kaja Juvan je bila uspešna v prvem krogu kvalifikacij. Po dveh urah in devetih minutah je z 2:6, 6:2 in 6:4 premagala Poljakinjo Magdaleno Frech.

19-letna Juvanova je nato v drugem krogu kvalifikacij ugnala Romunko Eleno Gabrielo Ruse z 2:6, 6:1 in 6:2. Tretji krog kvalifikacij bo na sporedu v ponedeljek. Juvanova se bo srečala z Italijanko Martino Trevisan, ki je na 153. mestu lestvice WTA.

Prva nosilka je Petra Martić. Hrvatica je imela lani najboljšo sezono kariere, ko se je prebila v četrtfinale Roland Garrosa. Dobila je turnir v Carigradu, letos pa je bila polfinalistka turnirja serije Premier v Dubaju.

PALERMO, 1. krog, tabela
(163.103 evrov, pesek)

MARTIĆ (HRV/1) – VAN UYTVANCK (BEL)
FLIPKENS (BEL) – kvalifikantka
PAOLINI (ITA) – KASATKINA (RUS)
MERTENS (BEL/5) – kvalifikantka
KONTAVEIT (EST/4) – TIG (ROM)
SIEGEMUND (NEM) – BEGU (ROM)
HERCOG (SLO) – COCCIARETTO (ITA)
VEKIĆ (HRV/6) – RUS (NIZ)

ALEKSANDROVA (RUS/8) – MLADENOVIC (FRA)
FERRO (FRA) – kvalifikantka
ERRANI (ITA) – CIRSTEA (ROM)
SAKKARI (GRČ/3) – KR. PLIŠKOVA (ČEŠ)
JASTERMSKA (UKR/7) – SORRIBES TORMO (ŠPA)
ZIDANŠEK (SLO) – kvalifikantka
GIORGI (ITA) – PETERSON (ŠVE)
VONDROUŠOVA (ČEŠ/2) – kvalifikantka

Hercogova se bo posvetila turnirjem na pesku, v New York ne bo potovala