Simona Halep se je veselila zmage po preobratu. Foto: Reuters
Simona Halep se je veselila zmage po preobratu. Foto: Reuters

V prvem nizu je bila odločilna enajsta igra, v kateri je Hercogovi uspel brejk, nato je v naslednji igri z igro na svoj servis potrdila niz. V drugem nizu je imela Romunka brejk prednosti, a se je Hercogovi uspelo vrniti in izsiliti podaljšano igro, v kateri pa je nato osvojila le eno točko.

Hercogova se je v glavni del turnirja uvrstila kot srečna poraženka. V prvem krogu je bila prosta, v drugem pa je izločila Japonko Misaki Doi. Foto: Reuters
Hercogova se je v glavni del turnirja uvrstila kot srečna poraženka. V prvem krogu je bila prosta, v drugem pa je izločila Japonko Misaki Doi. Foto: Reuters

V zadnjem nizu je Hercogova dobila uvodno igro, nato pa do konca dvoboja osvojila le še eno. V tretji in sedmi igri je izgubila začetni udarec. Dvoboj je trajal dve uri in 45 minut, Razmerje v osvojenih točkah je bilo 116:106. Druga nosilka Halepova se bo v osmini finala pomerila z Venus Williams, ki je s 6:3 in 6:1 odpravila Dario Kasatkino.

Slovo branilke naslova Stephensove
Za presenečenje je poskrbela Tatjana Maria, ki je s 6:3 in 6:2 izločila branilko naslova Sloane Stephens. Nemka je unovčila 37 neizsiljenih napak Američanke.

"Živim v Miamiju in to je zame domači turnir. Vsi prikatelji in sorodniki so bili na tribuni, to mi je zelo pomagalo. Hitro sem našla pravi ritem. Proti Stephensovi nikoli ne smeš igrati pasivno," je bila zadovoljna Maria.

Đoković v odločilnem nizu strl Delbonisa
Novak Đoković je šestkrat dvignil pokal na starem prizorišču v Crandon Parku. Po presenetljivo hitrem izpadu v Indian Wellsu še ni našel najboljše forme. V 3. krogu je ugnal Federica Delbonisa s 7:5, 4:6 in 6:1.

Đoković je šele v odločilnem nizu prikazal pravo igro. Foto: Reuters
Đoković je šele v odločilnem nizu prikazal pravo igro. Foto: Reuters

Prvi igralec sveta je v drugem nizu povedel s 3:1, nato pa je izgubil servis v peti in sedmi igri. Zbral se je v odločilnem nizu, ko je osvojil zadnjih pet iger in končal obračun brez izgubljene točke na svoj servis v sedmi igri po dveh urah boja.

"Izgubil sem koncentracijo v drugem nizu. Federico je prikazal zelo dobro igro. V drugem nizu je narekoval ritem, igral sem preveč pasivno. V odločilnem nizu sem se postavil drugače in zadnje štiri igre so bile zares odlične," je poudaril Srb, ki se bo v osmini finala srečal z Robertom Bautisto Agutom.

3. krog (Ž), spodnja polovica žreba:
PLIŠKOVA (ČEŠ/5) - CORNET (FRA)
6:7, 6:1, 6:4
PUTINCEVA (KAZ) - SEVASTOVA (LAT/11)
1:6, 6:2, 6:3
VONDROUSOVA (ČEŠ) - MERTENS (BEL/16)
6:4, 7:6
MARIA (NEM) - STEPHENS (ZDA/4)
6:3, 6:2
J. VANG (KIT) - COLLINS (ZDA/25)
7:5, 6:1
VANG (KIT/18) - S. WILLIAMS (ZDA/10)
b.b.
V. WILLIAMS (ZDA) - KASATKINA (RUS/14)
6:3, 6:1
HALEP (ROM/2) - HERCOG (SLO)
5:7, 7:6 (1), 6:2


3. krog (M), zgornja polovica žreba:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - DELBONIS (ARG)
7:5, 4:6, 6:1
BAUTISTA AGUT (ŠPA/22) - FOGNINI (ITA/15)
6:4, 6:4
EDMUND (VB/19) - RAONIC (KAN/12)
6:4, 6:4
ISNER (ZDA/7) - RAMOS VINOLAS (ŠPA)
7:5, 7:6
AUGER ALIASSIME (KAN) - HURKACZ (POL)
7:6, 6:4
BASILAŠVILI (GRU/17) - HAASE (NIZ)
7:6, 6:3
ĆORIĆ (HRV/11) - CHARDY (FRA)
6:7, 6:2, 6:3
KYRGIOS (AVS/27) - LAJOVIĆ (SRB)
6:3, 6:1

Kyrgios s servisom pod roko presenetil Lajovića