"Že dva tedna se držim pravil za samoosamitev oziroma družbenega odmikanja in vsaka stvar me spravi iz tira," je na družbenem omrežju TikTok delila svojo stisko 38-letna Serena.

Serena, ki ta čas preživlja doma z družino, možem Alexisom Ohanianom in hčerko Oympio, se težko spoprijema s trenutnim položajem.

"Ko govorim o tesnobi, imam v mislih to, da sem nenehno napeta. Znorim vsakič, ko nekdo okoli mene kihne ali zakašlja. Nočem se družiti z nobenim, celo s svojo hčerko Olympio ne," je dejala.

"Ko zakašlja, se vprašam: 'Je kaj narobe z mojo hčerko?' Enostavno ne vem, kako ravnati, zato nisem sproščena in trenutno doživljam obilico stresa," je povedala Williamsova.

Američanka je priznala, da je sprva mislila, da koronavirus ne bo vplival nanjo. Zatem pa so se začele odpovedi teniških turnirjev. Z vsako novo odpovedjo je postala tesnobnejša. "Je, kar je, prebrodili bomo to. Ni drugega," je dodala Williamsova.

Zmagovalka 23 turnirjev za veliki slam svoje sledilce prek družbenih omrežij ves čas poziva k temu, naj ostanejo doma in naj upoštevajo ukrepe.