Foto: EPA
Foto: EPA

Hurkacz je osmič zaigral v finalu, še sedmega pa dobil. Edni finale, ki ga je izgubil, je bil masters v Kanadi lani, pred dvema letoma pa je dobil masters v Miamiju. Rubljov je ostal pri 14 turnirskih zmagah in enem mastersu, tretjič pa je klonil v finalu tovrstnega ranga turnirjev.

V odločilnih trenutkih je bil odličen začetni udarec Poljaka. Serviral je 21 asov, osvojil pa je 81-odstotkov točk na svoj prvi servis. V podaljšani igri je Rubljov že imel priložnost za zmago, toda Hurkacz se je rešil, nato pa izkoristil svojo četrto žogo za zmago in drugič letos premagal igralca iz prve deseterice lestvice ATP. Dvoboj je trajal dve uri in devet minut.

"Bil je res trd boj. Predvsem čustven. Imel sem žogo za zmago, pa je Andreju uspel izjemen servis. Potem si jo je priigral on. Priložnosti so se izmenjavale in res je bilo zapleteno. Odigral je nekaj odličnih udarcev. Skušal sem odgovoriti. Ves čas sem verjel, da mi lahko uspe. Res sem vesel, kako sem odigral na koncu. To je res velik turnir z lepo tradicijo," je povedal 26-letni zmagovalec.

Šanghaj (8.370.960 evrov)

Finale:
HURKACZ (POL/16) – RUBLJOV (RUS/5)
6:3, 3:6, 7:6 (8)

Hurkacz v Šanghaju do zmage kariere