Daniil Medvedjev je zapravil lepo priložnost za skok na prvo mesto lestvice ATP. Foto: EPA
Daniil Medvedjev je zapravil lepo priložnost za skok na prvo mesto lestvice ATP. Foto: EPA

Medvedjev je vodilno mesto na lestvici ATP izgubil pred kratkim, ko ni želel braniti zmage na turnirju v Marseillu in po tem, ko je na prejšnjem turnirju serije 1000 v Indian Wellsu izpadel že v 3. krogu.

Poljak je začel sijajno. V drugi igri je odvzel servis Medvedjevu in ekspresno povedel s 3:0. V osmi igri je imel pri 15/40 dve priložnosti za zmago v prvem nizu, a se je Rus rešil. S štirimi zaporednimi točkami je znižal na 3:5 in nato odvzel začetni udarec Hurkaczu. Odločala je podaljšana igra, kjer je Poljak blestel z močnimi udarci z osnovne črte. Peto zaključno žogo za uvodni niz je Hurkaczu le uspelo unovčiti (9:7).

V peti igri drugega niza se je Medvedjev najprej rešil po zaostanku z 0/40. Rešil je kar pet priložnosti za brejk, a nato zapravil dve priložnosti za vodstvo s 3:2. Šesto žogo za odvzem servisa je Hurkacz izkoristil. V šesti in osmi igri je zanesljivo zadržal servis in nato v deveti igri z brejkom dobil obračun po dveh urah in dveh minutah.

Poljaku se je uspelo izogniti dolgim izmenjavam
25-letni Hurkacz se na stadionu Hard Rock res počuti odlično, nanizal je že deset zmag.
"Ključno je bilo vračanje servisa. Uspelo se mi je izogniti dolgim izmenjavam, kjer je Medvedjev boljši. Na srečo sem dobil veliko lahkih točk po prvem servisu. Na Floridi sem veliko treniral in znajdem se v teh razmerah."

Đoković ostaja na vrhu, čeprav je odigral le en turnir
Novak Đoković je letos igral le en turnir. V Dubaju ga je v četrtfinalu izločil Jiri Vesely. Srb bo v ponedeljek ohranil minimalno prednost pred Medvedjevom. Rus je bil na vrhu lestvice ATP le tri tedne (od 28. februarja do 21. marca).

Alcaraz izločil Kecmanovića
V polfinalu se bo Hurkacz pomeril s Carlosom Alcarazom. 18-letni Španec je premagal Miomirja Kecmanovića s 6:7, 6:3 in 7:6 po dveh urah in pol. V podaljšani igri odločilnega niza je Srb povedel s 5:3, a nato ni dobil niti točke več.

Medvedjev po grenkem porazu v Miamiju: Niso me izdali živci

MIAMI
(8.584.055 am. dolarjev, trda podlaga)

Četrtfinale (M), tabela:
HURKACZ (POL/8) – MEDVEDJEV (RUS/1)
7:6 (7), 6:3

ALCARAZ (ŠPA/14) – KECMANOVIĆ (SRB)
6:7 (5), 6:3, 7:6 (5)

F. CERUNDOLO (ARG) – SINNER (ITA/9)
4:1, b. b.

RUUD (NOR/6) – A. ZVEREV (NEM/2)
6:3, 1:6, 6:3