Goran Ivanišević je lani turnir v Wimbledonu spremljal v družbi Mariana Vajde. Skupaj sta se veselila pete zmage Novaka Đokovića na Church Roadu. Foto: EPA
Goran Ivanišević je lani turnir v Wimbledonu spremljal v družbi Mariana Vajde. Skupaj sta se veselila pete zmage Novaka Đokovića na Church Roadu. Foto: EPA

Glavni del sezone na pesku in celotna travnata sezona sta črtani iz koledarja. 27. julija je predviden začetek ameriške turneje na trdi podlagi v Atlanti. V ZDA vladajo izredne razmere in tudi grand slam v New Yorku, ki se naj bi začel 31. avgusta, je pod velikim vprašanjem.

"Še posebej mi je žal, da bo odpadel Wimbledon, ki je v meni vedno izzval prav posebna čustva. Življenje gre naprej. Moramo se boriti," je v pogovoru za Sportske novosti povedal zmagovalec najprestižnejšega turnirja na svetu leta 2001.

Zadnja turnirja sta bila odigrana konec februarja. V Dubaju je zmagal Novak Đoković, v Acapulcu pa Rafael Nadal.

"Mislim, da se letos tenis ne bo več igral. Moja najbolj optimistična napoved je, da bodo igralci znova na igriščih naslednje leto januarja na Odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu. Tudi o tem še nisem prepričan. Morda bomo celo leto brez tenisa, kar bi pomenilo, da nadaljujemo, kjer smo letos končali," je razmišljal Ivanišević.

"Položaj je zelo neugoden. Posledice bodo čutili igralci, trenerji, organizatorji turnirjev in vsi, ki so povezani s tenisom. Če bi mi nekdo pred tremi meseci povedal, da bomo v taki krizi, mu ne bi verjel. Zelo zanimivo bo videti, kakšne spremembe bodo ob vrnitvi na igrišča," je dodal Ivanišević, ki je trenutno v Zagrebu, njegov varovanec Đoković pa v Marbelli.

Sprejem v Hišo slavnih verjetno julija 2021
18. julija bi legendarni Splitčan v Newportu na Rhode Islandu postal član Hiše slavnih skupaj s Španko Conchito Martinez.

"Verjetno bo slovesnost preložena na leto 2021. Malce več nas bo naslednje leto, družbe ne bo manjkalo, kar je tudi dobro. Seveda bom potrpel eno leto. Ko so mi povedali, da bom sprejet v Hišo slavnih, sem vedel, da se mora nekaj zgoditi. Nisem predvidel, da se bo ustavil ves svet," se je pošalil 48-letni Splitčan.