Coco Gauff je po uspehih v Wimbledonu postala doma prava zvezdnica, zaradi česar so njeni nastopi močno izpostavljeni. Foto: Reuters
Coco Gauff je po uspehih v Wimbledonu postala doma prava zvezdnica, zaradi česar so njeni nastopi močno izpostavljeni. Foto: Reuters

Žrtvi sta bili tudi prvi nosilki turnirja v ameriški prestolnici Sloane Stephens in Madison Keys, vse tri domačinke so izpadle po dveh nizih.

Osma igralka sveta Stephensova, leta 2017 tudi zmagovalka Odprtega prvenstva ZDA, je gladko (2:6, 5:7) izgubila proti Švedinji Rebecci Peterson. Nekaj več odpora je rojakinji Hailey Baptiste nudila Keysova, ki je klonila z 2:6 in 6:7. 15-letna kvalifikantka Gauffova je izpadla proti 84. igralki z WTA-lestvice Kazahstanki Zarini Dijas, ki je slavila s 6:4, 6:2.

"Iz vsakega poraza se nekaj naučim za naprej. Rekla bi, da je bila to zame dobra izkušnja," je o tem dejala Gauffova, sicer 146. na svetovni teniški lestvici. Pripravljalni turnir na trdi podlagi za OP ZDA je tako izgubil edino igralko iz top 10 in zvezdniško senzacijo Gauffovo.

"Veselim se že OP-ja ZDA in upam, da mi bo tam uspel boljši dosežek. Prizadevala si bom za agresivnejšo igro in si bolj zaupala na igrišču," je bila kljub porazu odločna Gauffova.

Stephensova, ki je leta 2015 prav v Washingtonu osvojila svoj prvi WTA-turnir, je še osmič v desetih nastopih na turnirjih WTA (ne grand slamih) izpadla z eno zmago ali manj. "Lahko bi igrala bolje. A bilo je zelo vroče, razmere so bile težke. A od tu gre lahko samo še navzgor," je prepričana 26-letna Stephensova, ki se je konec lanskega leta po štirih letih sodelovanja razšla s trenerjem Kamaujem Murrayjem, zadnja dva meseca jo vodi Sven Groeneveld.