Verdascov izvid je bil pozitiven na testiranju na novi koronavirus že avgusta, tik pred začetkom OP-ja Francije pa je test znova pokazal prisotnost virusa, podobno kot pri francoskem igralcu Benoitu Pairu, ki pa je kljub pozitivnemu testu lahko zaigral na turnirju v Hamburgu.

"Avgusta nisem kazal simptomov, a sem premagal virus. Od takrat sem opravil številne teste, katerih izvidi so bili negativni. Tudi pred turnirjem v Hamburgu sem imel negativen izvid testa. V torek smo z družino pripotovali v Pariz, kjer sem imel pozitiven izvid testa, preostali člani družine pa ne. Razložil sem svoj položaj, da bi lahko opravil še en test, a me niso poslušali," je zapisal Verdasco na družbenih omrežjih.

Kot je razglabljal v daljšem zapisu, so imeli odgovorni v Parizu dovolj časa, da testiranje ponovijo pred začetkom tekmovanja, a so ga vseeno odstranili iz četrtkovega žreba parov. Nato je opravil še dve testiranji, izvida pa sta bila negativna.

"S tem želim izpostaviti jezo, ki jo čutim do organizatorjev turnirja, ki so mi vzeli pravico nastopa na Roland Garrosu, ne da bi me še enkrat testirali in s tem vključili možnost, da je šlo pri prvem testu za napako," je še dodal Verdasco.

Nezadovoljen tudi Džumhur
V sredo je bosanski tenisač Damir Džumhur dejal, da bo do pravice skušal priti po pravni poti. Džumhurja so izključili s kvalifikacijskega turnirja, potem ko je imel njegov trener Petar Popović pozitiven izvid testa na testiranju na novi koronavirus.

Roland Garros se bo začel v nedeljo, trajal pa bo do 11. oktobra, potem ko je bil zaradi pandemije prestavljen na nov termin. Po odloku francoske vlade bo lahko teniške obračune spremljalo 1000 navijačev na tekmovalni dan.