Kaja Juvan je lani prvič zaigrala na OP-ju Avstralije, ko se je na glavni turnir prebila ravno iz kvalifikacij. V 1. krogu jo je nato izločila Ukrajinka Dajana Jastremska. Foto: www.alesfevzer.com
Kaja Juvan je lani prvič zaigrala na OP-ju Avstralije, ko se je na glavni turnir prebila ravno iz kvalifikacij. V 1. krogu jo je nato izločila Ukrajinka Dajana Jastremska. Foto: www.alesfevzer.com

S 163. tenisačico sveta je Slovenka opravila v uri in 16 minutah. V prvem nizu je Juvanovi šlo gladko z dvema odvzetima servisoma, zato pa je v drugem Ukrajinka prišla kot prva do brejka, a je nato sama slabo igrala na svoj začetni udarec. Po izenačeni igri in dveh brejkih na obeh straneh, je na koncu 20-letna Ljubljančanka izkoristila drugo zaključno žogico na servis Kalinine.

V zadnjem krogu kvalifikacij Juvanovo, prvo nosilko in 104. igralko sveta, čaka Slovakinja Rebecca Šramkova, 203. z WTA-lestvice, ki je v prvem krogu gladko izločila Dalilo Jakupovič.

Ko niz traja kar uro in pol
Pri moških se je v 2. krogu kvalifikacij ustavila pot Blaža Role, ki ga je po kar 3 urah in 8 minutah igre izločil Francoz Mathias Bourgue.

214. tenisač sveta je suvereno dobil uvodni niz s 6:2, nato pa je drugi niz trajal kar uro in pol. Ne Rola ne Bourgue nista izgubila servisa, čeprav so bile igre dolge tudi do 13 točk. V podaljšani igri pa je Rola le prevladal in s 7:4 prišel do izenačenja. A v odločilnem nizu se je 30-letni Ptujčan hitro znašel v zaostanku, nato pa je zapravil kar 6 priložnosti za odvzem servisa, s čimer bi prišel v položaj za izenačenje. Na koncu je 154. igralec ATP-lestvice klonil s 3:6.

Žemlja novi selektor Slovenije

Teniška zveza Slovenije je sporočila, da je Grega Žemlja, nekdanji 43. igralec sveta, postal novi selektor slovenske teniške reprezentance za Davisov pokal. Žemlja, finalist ATP-turnirja na Dunaju leta 2012, je zamenjal Miho Mlakarja, ki je ekipo vodil od začetka leta 2018. Mlakar je prevzel funkcijo direktorja članskih reprezentanc. Prva naloga Žemlje bo septembrski dvoboj slovenskih tenisačev proti Paragvaju.


OP AVSTRALIJA ‒ KVALIFIKACIJE

DOHA/DUBAJ

2. krog (Ž):
JUVAN (SLO/1) ‒ KALININA (UKR)
6:2, 6:4

2. krog (M):
BOURGE (FRA) - ROLA (SLO)
6:2, 6:7 (4), 6:3


1. krog (Ž):
JUVAN (SLO/1) ‒ SANDERS (AVS)
7:6 (4), 6:2

1. krog (M):
ROLA (SLO) ‒ GULBIS (LAT)
7:6 (2), 6:3