Kaja Juvan si bo pot v Avstralijo poskušala utreti v Dubaju. Foto: AP
Kaja Juvan si bo pot v Avstralijo poskušala utreti v Dubaju. Foto: AP

Čeprav je do začetka (8. februarja) prvega teniškega grand slama v Melbournu še dober mesec, je bil opravljen žreb kvalifikacij, ki bodo prvič v zgodovini potekale izven Avstralije. Dekleta se bodo prihodnje štiri dni merila v Dubaju, moški pa v Dohi.

Jakupovičeva s Sramkovo, Rola pa z Gulbisom
Poleg Juvanove, 104. igralke na svetu (njena prva tekmica je 283.), bosta v kvalifikacijah nastopila še dva Slovenca. Dalilo Jakupovič (243.) že v nedeljo čaka Slovakinja Rebecca Sramkova (203.), Blaž Rola (154.), ki je 32. nosilec, pa se bo v prvem krogu pomeril z Ernestsom Gulbisom iz Latvije (185.).

V kvalifikacijah bo nastopilo po 128 igralcev v vsaki konkurenci, na glavni turnir, ki bo potekal v Melbournu od 8. do 21. februarja, pa se bo uvrstilo po šestnajst najboljših.

Na glavnem delu turnirja že Hercogova, Zidanškova in Bedene
V glavnem delu turnirja med posamezniki imajo pravico nastopa trije slovenski tenisači – Polona Hercog, Tamara Zidanšek in Aljaž Bedene.

Udeleženci glavnega turnirja – to je približno 1270 igralcev in članov strokovnega osebja – bodo v Melbourne s čarterskimi letali prispeli naslednji teden. Vsi bodo morali prvih 14 dni preživeti v karanteni.